vrijdag 24 april 2020

Risotto


Risotto, maken daar ben je wel even mee bezig. 
Maar voor deze risotto met komkommer is het geen probleem om "even" in de keuken te staan. 



Benodigdheden voor 4 personen:

1 komkommer 
1 ui
200 gram risotto
100 gram witte wijn
400 gram groentebouillon
peper/zout
1 theelepel mosterd
iets dille
iets zure room
olijfolie

Bereiding:

De komkommer ontdoen van de schil. 
Zaden er met een lepel uitscheppen en de komkommer in blokjes snijden.
De komkommer in de olie iets aanbakken en daarna uit de pan nemen. 
In de achtergebleven olie de ui bakken.
Risotto toevoegen en even mee laten bakken.
Afblussen met de wijn.
Bouillon toevoegen.
Regelmatig een beetje vocht toevoegen als de risotto aan de bodem vast gaat zitten
De mosterd erdoor roeren en alles aan de kook brengen (goed blijven roeren).
Risotto heeft tijd nodig, reken op 20 tot 30 minuten.
Als de risotto gaar is de komkommerblokjes, dille en de zure room erdoor scheppen.
Afmaken met peper en zout naar eigen smaak.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten