vrijdag 3 april 2020

Quiche

na het bakken
Om een quiche te maken moet je de tijd nemen want hij is niet 1,2,3 klaar.  Deze quiche kun je in zes punten snijden en is in combinatie met een salade een heerlijke maaltijd. Ook als je gasten hebt is het gegarandeerd een succes. Voor de lunch (al of niet met gasten) is dit gerecht weer eens iets anders dan het gebruikelijke soepje vooraf. De punten kun je goed invriezen. Even in de magnetron en je hebt ook iets lekkers als je een dag bent weggeweest, het druk hebt of gewoon een dag geen zin hebt om te koken.

Probeer deze quiche maar eens en ik weet zeker dat het een favoriet gerecht wordt bij jou en je gasten. De foto's zijn niet echt goed, voedsel fotograferen is een speciaal vak. 
Succes!!

Tomaten-ui-quiche (6 punten)

Olie om de vorm in te vetten
125 gram gemalen amandelen (keukenmachine)
125 gram volkoren meel
100 ml olijfolie
125 gram magere kwark
1/2  eetlepel zeezout (grof)
2 eetlepels rozemarijn
2 uien
1 teen knoflook
10 in olie gelegde tomaatjes
4 middelgrote eieren
200 gram kookroom
125 gram geraspte kaas (30% vet)
Iets peper

Oven voorverwarmen op 180 graden
Een quichevorm (of springvorm 28 cm) invetten

De amandelen, meel, olie, kwark, rozemarijn (1 eetlepel) en zout met een vork tot een deeg kneden.
In de vorm doen en gelijkmatig verdelen.
15 minuten voorbakken.
bodem na het bakken

Ondertussen de ui in dunne ringen snijden.
Knoflook fijnsnijden.
De tomaten laten uitlekken, ze moeten niet te olieachtig zijn en stukjes snijden (keukenmachine).
Ui, knoflook en de tomaten in een antiaanbakpan aanbakken.
Op de voorgebakken bodem scheppen.

De eieren, kaas , kookroom en de rest van de rozemarijn goed door elkaar klutsen met de garde.
Iets peper toevoegen naar smaak.
Het mengsel over de uien gieten.
Nog 30 minuten in de oven bakken.


klaar voor het afbakken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten