na het bakken |
Probeer deze quiche maar eens en ik weet zeker dat het een favoriet gerecht wordt bij jou en je gasten. De foto's zijn niet echt goed, voedsel fotograferen is een speciaal vak.
Succes!!
Tomaten-ui-quiche (6 punten)
Olie om de vorm in te vetten
125 gram gemalen amandelen (keukenmachine)
125 gram volkoren meel
100 ml olijfolie
125 gram magere kwark
1/2 eetlepel zeezout (grof)
2 eetlepels rozemarijn
2 uien
1 teen knoflook
10 in olie gelegde tomaatjes
4 middelgrote eieren
200 gram kookroom
125 gram geraspte kaas (30% vet)
Iets peper
Oven voorverwarmen op 180 graden
Een quichevorm (of springvorm 28 cm) invetten
De amandelen, meel, olie, kwark, rozemarijn (1 eetlepel) en zout
met een vork tot een deeg kneden.
In de vorm doen en gelijkmatig verdelen.
15 minuten voorbakken.
Ondertussen de ui in dunne ringen snijden.
Knoflook fijnsnijden.
De tomaten laten uitlekken, ze moeten niet te olieachtig zijn en
stukjes snijden (keukenmachine).
Ui, knoflook en de tomaten in een antiaanbakpan aanbakken.
Op de voorgebakken bodem scheppen.
De eieren, kaas , kookroom en de rest van de rozemarijn goed door
elkaar klutsen met de garde.
Iets peper toevoegen naar smaak.
Het mengsel over de uien gieten.
klaar voor het afbakken |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten