De asperges liggen weer in de winkel en voor veel
mensen een lekkernij. Wij eten ze graag, ze zijn lekker en gezond en mooi
meegenomen, ze hebben weinig calorieën.
Asperges met ham, ei en aardappelen is een ware traktatie. Heerlijk, vooral als onze vrienden C. en M. ze voor ons klaarmaken. Ik heb de asperges op een andere manier klaargemaakt. Hieronder een
ovengerecht van asperges met courgette en kip voor 2 personen.
Succes met het klaarmaken, geniet ervan!
400 gram asperges
zout
1 courgette
1 ui
kipfilet of blokjes
2 eetlepels kokosvet
peper (evt.zout)
100 gram crème fraise
kerriepoeder (niet al te zuinig zijn)
15 gram pijnboompitten
1 eetlepel rozemarijn
De asperge wassen, schaven en het onderste gedeelte verwijderen.
Koken met zout in 7 minuten, daarna afgieten en laten uitlekken.
De courgette wassen en in stukjes snijden.
De ui pellen en klein snijden.
De oven voorverwarmen op 200 graden (heteluchtoven).
De kip in het kokosvet bakken met kerriepoeder, peper en zout.
De gebakken kip op een bord leggen en de ui en de courgette in het
achtergebleven vet bakken.
Asperges en de gebakken groente in laagjes in een ovenschotel leggen.
De kip over de groente verdelen.
De pijnboompitten erover strooien.
De crème fraise vermengen met het warme kokosvet en even goed glad
roeren, rozemarijn toevoegen en verdelen over de schaal.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten