Vandaag een recept voor 2 personen van bulgur met groente. Dit gerecht is snel klaar, gezond en kleurig. Je kunt het warm- en koud eten. Ook kun je het van te voren klaarmaken en op een mooie zomeravond in de tuin of op je balkon eten (of nu binnen aan tafel) met bv een paar stukjes stokbrood besmeerd met kruidenboter of roomkaas en daarbij nog een frisse salade. Feestje!
Benodigdheden voor in de pan:
100 gram bulgur
200 gram groentebouillon
125 gram augurken
1 grote tomaat
1 winterwortel
peterselie
peper
nootmuskaat
2 eetlepels olijfolie
½ eetlepel witte balsamicoazijn
peper, zout, suiker en komijnpoeder (wees niet te zuinig, wel met zout en suiker).
Wortel raspen.
Bulgur zonder vet in een antiaanbakpan iets roosteren.
Peper en nootmuskaat erover strooien.
Alles 15 minuten zachtjes laten koken en regelmatig doorroeren (evt iets bouillon toevoegen als de bulgur gaat vastzitten aan de bodem van de pan).
Augurken kleinsnijden.
Tomaat ontvellen, de pitjes verwijderen en kleinsnijden.
Peterselie fijnhakken.
Dressing maken.
Is de bulgur gaar dan de dressing er doorheen scheppen en je gerecht is klaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten