zaterdag 18 april 2020

Bulgur

Bulgur koop ik altijd bij de Turkse supermarkt, ik heb er meer keus en het is nooit zo druk in deze winkel dan bij de super in de buurt.

Vandaag een recept voor 2 personen van bulgur met groente. Dit gerecht is snel klaar, gezond en kleurig. Je kunt het warm- en koud eten. Ook kun je het van te voren klaarmaken en op een mooie zomeravond in de tuin of op je balkon eten (of nu binnen aan tafel) met bv een paar stukjes stokbrood besmeerd met kruidenboter of roomkaas en daarbij nog een frisse salade. Feestje!

Benodigdheden voor in de pan:
100 gram bulgur
200 gram groentebouillon
125 gram augurken
1 grote tomaat
1 winterwortel 
peterselie
peper
nootmuskaat

Voor de dressing:
2 eetlepels olijfolie
½ eetlepel witte balsamicoazijn
peper, zout, suiker en komijnpoeder (wees niet te zuinig, wel met zout en suiker).


Wortel raspen.
Bulgur zonder vet in een antiaanbakpan iets roosteren.
De bouillon en de wortel toevoegen. 
Peper en nootmuskaat erover strooien. 
Alles 15 minuten zachtjes laten koken en regelmatig doorroeren (evt iets bouillon toevoegen als de bulgur gaat vastzitten aan de bodem van de pan).
Augurken kleinsnijden.
Tomaat ontvellen, de pitjes verwijderen en kleinsnijden.
Peterselie fijnhakken.
Dressing maken.

Is de bulgur gaar dan de dressing er doorheen scheppen en je gerecht is klaar.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten