Culinair

Eten als medicijn
Eten is het beste medicijn
Aubergine met mozzarella (ovengerecht)
Bloemkool (ovengerecht)
Couscous
Hawaiisoep
Kip met spinazie  (ovengerecht)
Bonenschotel
Tomatensoep

Buitenlandse keuken
Boontjes uit Frankrijk   
Broccoli uit Griekenland                                         
Chocoladeboterkoek uit Zweden  (Svensk Chocolad Buttercake)
Gehaktschotel uit Turkije                                           
Peterselisaus uit Italië (Salsa Verde)                                            
Roerbakschotel met een Oosters tintje 
Salade uit Marokko                                              
Witten bonenschotel uit Spanje                                     
Zapata

Bijgerechten
Rabarber

Cakes/koekjes
Chocoladeboterkoek uit Zweden (Svensk Chocolad Buttercake)
Chocoladetulband
Koek met noten en honing
Ronde cake
Vierkantjes

Dranken
Drankjes tegen de kou

Culinaire informatie
AlliumSativum (knoflook)
Broccoli
Cinnamomum verum.(kaneel)
Cichorium intybus (witlof)
Cocina Mexicana (Mexicaanse keuken)
Crocus Sativus (saffraan)
Havermout
Koenjit
Kruiden
Lijnzaad
Melissa Officinalis (citroenmelisse)  
Petroselinum (peterselie)
Pijnboompitten
Rheum Rhabarbarum (rabarber)
Risotto
Solanum melongena (aubergine)
Speculaas, speculoos en meer
Stevia Rebaudiana Bertoni (stevia)
Tex-Mex-keuken
Urtica dioica (brandnetel)
Vanilla Planifolia (vanille)
Zingiber-officinale (gember)
Zoete aardappel

Groenten
Broccoli uit Griekenland
Broccoli met kastanjechampignons
Cannellinibonen met tonijn
Provençaalse boontjes                                                 
Rode bietjes net even anders
Spinazie met cherrytomaatjes en geschaafde amandelen
Spruiten met paprika en rozijnen
Spruitjes met pinda's                                                   
Witlof met lente-ui en mosterd                                                           
Witlof met wortel,ui en salie
Witlof met sinaasappelsmaak en salie
Witlof met lente-ui
Witlof met lente-ui en pindakaas
Witlof met honing en walnoten
Witlof met een oosters smaakje

Ovenschotels en eenpansgerechten
Bloemkool uit de oven
Boerenkool met chorizo
Gehakt met aubergine uit Turkije
Kapucijnerschotel uit de oven
Kip van Anne
Ovenschotel met spruiten
Ovenschotel met broccoli
Spruitjes/appel stamppotje
Spruiten met paprika uit de-oven
Prei met mosterd en bouillon 
Roerbakschotel met een Oosters tintje
Spitskool met ui en gember
Vegetarische stamppot
Witte bonenschotel uit Spanje
Zapata                                               
Zuurkool met rösti
                                            
Salades
Marokkaanse salade
Pastasalade met gerookte zalm
Salade met ham, kaas en walnoten
Salade met citroenmelisse
Salade met bleekselderij
Witlofsalade
Zomersalade

Kerstmenu
Kerstmenu

Kookboeken
Kookboek van Apicius

Soepen
Arrdappelpreisoep
Auberginesoep
Pittige broccolisoep
Champignonsoep
Rode linzensoep
Soeppotje van Anne
Tortelinisoep
Stevige soep met zoete aardappel
Tomatensoep
Winterwortelsoep

Vegetarisch
Arrdappelpreisoep
Auberginesoep
Cannellinibonen met tonijn
Champignonsoep
Ovenschotel met spruiten
Pasta met champignons
Pasta uit de oven
Snelle pastaschotel
Spinazie met cherrytomaatjes en geschaafde amandelen
Spruitjes/appelstamppotje
Stevige soep met zoete aardappel
Stamppot met zoete aardappel en prei
Tortelinisoep
Wat eten we vandaag
Winterwortelsoep

Vis
Viscurry met kabeljauw


Geen opmerkingen:

Een reactie posten