Recept voor 2 personen
400 gram broccoli
1 middelgrote zoete aardappel
1 ui
1 teen knoflook
peterselie
50 gram magere ham
100 gram zure room
100 gram melk
2 eieren
peper, iets cayennepeper, nootmuskaat.
Oven voorverwarmen op 180O C. (heteluchtoven).
Broccoli in stukken snijden (ook de stelen) en in 8 minuten gaar
koken.
Aardappel in blokjes snijden en in 2 à 3 minuten bijna gaar koken.
Ui en knoflook fijn snijden.
Peterselie fijn hakken.
Ham in stukjes snijden.
Zure room en de melk door elkaar roeren.
Peper en Cayennepeper er door roeren.
Ui, knoflook en de peterselie erbij doen en goed mengen.
Eieren erbij en alles even goed klutsen.
Een ovenschaal invetten de broccoli er in scheppen.
De aardappelblokjes en de ham gelijkmatig over de broccoli verdelen.
Nootmuskaat toevoegen.
Als laatste de eiersaus er over schenken en 35 minuten laten bakken in de oven.
Je kunt ook de ham weglaten en voor het gerecht de oven in gaat geraspte
Parmezaanse kaas er over strooien.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten