dinsdag 10 februari 2015

Boerenkool met chorizo

Ovenschotel voor 2 - 3 personen.
Benodigdheden:
400 gram boerenkool (of diepvries)
300 gram aardappelen
1 rode ui
250 gram champignons
chorizo (hoeveelheid naar eigen smaak)
nootmuskaat
peper
iets melk
een scheutje olijfolie
paneermeel
klontjes boter

Bereiding:
Aardappelen schillen en koken.
Boerenkool koken (na het koken goed laten uitlekken).
Ui pellen en in stukjes snijden.
De champignons schoonmaken en in vieren snijden.
Bak de ui en de champignons in de olijfolie.
Puree maken van de aardappelen met een beetje nootmuskaat, een scheutje olijfolie en/of iets melk.
Oven 10 minuten voorverwarmen op 180 gr.
Doe de boerenkool in een ingevette ovenschaal.
Bedek de boerenkool met de ui en de champignons.
Daar bovenop de chorizo verdelen.
Als laatste de puree erop en bestrooien met een paneermeel en de klontjes boter er over verdelen.
Nog ongeveer 30 tot 40 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

                Anne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten