maandag 26 januari 2015

Pasta met vegetarische saus

Pasta met een champignonsaus voor 4 personen.

Benodigdheden:
250 gram champignons
250 gram kastanjechampignons
2 sjalotten
2 tenen knoflook
3 à 4 eetlepels verse peterselie
250 gram pasta
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel tomatenpuree
ongeveer 125 gram kookroom
400 gram bouillon van een blokje

Voorbereiding:
Champignons schoon maken en zoveel mogelijk heel laten (grote halveren of in vieren snijden).
Sjalotten pellen en fijn snijden.
Knoflook pellen en door de pers fijn maken.
Peterselie fijnsnijden.
Bouillon maken.
Bereiden:
De champignons, sjalotten, knoflook, tomatenpuree, citroensap en de bouillon in een pan aan de kook brengen.
De warmte bron halveren en alles, met de deksel op de pan, nog een kwartiertje laten doorsudderen.
Het teveel aan vocht afgieten en de lookroom erdoor scheppen.

Ondertussen heb je de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gekookt.
Daarna de saus door de pasta mengen en als laatste de peterselie er bovenop leggen.

Eet smakelijk!

                         Anne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...