zaterdag 31 oktober 2020

Herfststamppot

 Zoete aardappelen en prei en courgette (4 personen)

 


2 grote zoete aardappelen

400 gram prei

1 ui

1 courgette

groentebouillonblokje

iets olijfolie

geroockte speckjes (vegetarisch)

sambal

ketjap

eventueel geraspte kaas

 

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes

Prei in ringen snijden

Ui in stukjes snijden

Courgette in blokjes snijden (niet schillen)


Groente met water en het bouillonblokje in ongeveer 10 minuten gaar koken.

Afgieten maar een beetje kookvocht achterhouden.

Spekjes ondertussen in een beetje olijfolie knapperig bakken.

Sambal en ketjap door elkaar roeren.


De groente door elkaar stampen en de sambal/ketjapmengsel er door scheppen.

Spekjes over de stamppot verdelen.

Eventueel nog geraspte kaas er over strooien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten