zaterdag 18 maart 2017

Pittige broccolisoep

Benodigdheden voor 4 personen:
+/- 400 gram broccoli
2 aardappelen
1 ui
1 klein rood pepertje
1 teen knoflook
2 vegetarisch rookworstjes
+/- 700 ml water
iets olijfolie
2 eetlepels geroosterde amandelen

Voorbereiding:
Broccoli afspoelen en in kleine roosjes snijden, ook de steel in stukjes snijden.
Aardappelen schillen en in blokjes snijden.
Ui pellen en snipperen.
Knoflook pellen.
Pepertje wassen en ontdoen van de zaadjes en in kleine stukjes snijden.
Amandelen roosteren in een anti-aanbakpan.
Rookworstjes in plakjes snijden en daarna halveren.

Bereiding:
Doe de olie in de pan en fruit daarin de ui en het pepertje.
Doe de knoflook door de knijper en bak de snippers ongeveer 5 minuten mee.
Voeg het water en de aardappelblokje toe en breng alles aan de kook en laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
De broccoli toevoegen en 7 minuten mee laten koken.
De soep pureren met de staafmixer.
Alles terug in de pan en de rookworst er door scheppen.
Schep de soep in de kommen en strooi er de geroosterde amandelen over.

Eet smakelijk!

                     Anne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten