Winters stamppotje voor 2 personen
500 gram aardappelen schillen en in niet te grote
stukken snijden.
250 gram spruiten schoonmaken.
1 appel (goudrenet)
2 eetlepels geschaafde amandelen
scheutje olijfolie voor het bakken van de appel
scheutje extra vierge olijfolie voor het stamppotje
scheutje melk
nootmuskaat
schaaltje vegetarische gehaktballetjes
scheutje melk
nootmuskaat
schaaltje vegetarische gehaktballetjes
1 eetlepel ketjap
½ theelepel sambal
Aardappelen opzetten met de spruiten en in ongeveer 25
minuten gaarkoken.
Amandelen roosteren in een anti-aanbakpan.
Amandelen roosteren in een anti-aanbakpan.
De appel schillen en halveren, klokhuis verwijderen en in plakjes snijden.
Olie in de pan en de appelplakjes bakken.
Plakjes appel uit de pan nemen en warm houden in aluminiumfolie.
Gehaktballetjes bakken in de olijfolie en voeg de ketjap en
de sambal toe.
Aardappelen en spruiten afgieten en stampen met iets
melk en een scheutje olijfolie.
Voeg de nootmuskaat toe.
Voeg de nootmuskaat toe.
De gehaktballetjes apart serveren.
Lekker met zelfgemaakte appelcompote.
Eet smakelijk!
Anne
Geen opmerkingen:
Een reactie posten