zondag 21 december 2014

Witlof met een oosters smaakje

Witlof uit de wok voor 2 personen en erg snel klaar.

Benodigdheden:
3 à 4 stronkjes witlof
1 rode ui
iets olijfolie om te bakken
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel sambal oelek
1 eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel rietsuiker
2 theelepels ketjap manis
1 theelepel paprikapoeder

Voorbereiding:
Witlof ontdoen van de buitenste bladeren en de bittere kern.
Daarna de witlof in (niet te kleine) stukken snijden.
Ui pellen en in stukjes snijden.
De rest van de ingrediënten (behalve de olijfolie) door elkaar mengen.
Bereiding:
De olie in een wok of hapjespan verwarmen.
Fruit de ui (niet bruin laten worden) in 2 à 3 minuten.
De witlof toevoegen en al omscheppend 3 minuten bakken.
Daarna de door elkaar geroerde ingrediënten toevoegen en nog 3 minuten laten doorbakken.

Eet smakelijk!
                  Anne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...