Deze
winterwortelsoep is lekker en gemakkelijk klaar te maken. Het is een recept
voor 4 personen en je staat maar een half uurtje in de keuken.
Benodigdheden:
300 gram
winterwortelen in schijfjes van ongeveer 1 cm
1 gesnipperde rode
ui
iets olijfolie
8 dl kruiden- of
groentebouillon
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemalen
komijn (djinten)
1 à 2 eetlepels
sinaasappelsap (kan ook uit een pak)
Voor de garnering:
ongeveer 2 eetlepels
geschaafde amandelen
een paar blaadjes
verse munt
Bereiding:
Strooi de kaneel en
komijn erover en schenk de bouillon erbij.
Ongeveer 10 minuten
zachtjes laten koken.
De amandelen
roosteren in een droge koekenpan met een anti aanbakbodem.
De soep met de
staafmixer mooi glad maken.
De sinaasappelsap
erdoor roeren.
Voor de garnering de
amandelen en de munt erover strooien.
Eet smakelijk!
Anne
Geen opmerkingen:
Een reactie posten