woensdag 15 oktober 2014

Winterwortelsoep

Deze winterwortelsoep is lekker en gemakkelijk klaar te maken. Het is een recept voor 4 personen en je staat maar een half uurtje in de keuken.



Benodigdheden:
300 gram winterwortelen in schijfjes van ongeveer 1 cm
1 gesnipperde rode ui
iets olijfolie
8 dl kruiden- of groentebouillon
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
1 à 2 eetlepels sinaasappelsap (kan ook uit een pak)

Voor de garnering:
ongeveer 2 eetlepels geschaafde amandelen
een paar blaadjes verse munt

Bereiding:
Doe de olijfolie in de pan en bak daarin de wortelen en de ui (niet donker laten kleuren).
Strooi de kaneel en komijn erover en schenk de bouillon erbij.
Ongeveer 10 minuten zachtjes laten koken.

De amandelen roosteren in een droge koekenpan met een anti aanbakbodem.

De soep met de staafmixer mooi glad maken.
De sinaasappelsap erdoor roeren.
Voor de garnering de amandelen en de munt erover strooien.

Eet smakelijk!
                       Anne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten