vrijdag 17 oktober 2014

Rode linzensoep

Linzensoep, een smakelijke maaltijdsoep
voor 4 personen en binnen een half uur op tafel.

Benodigdheden: 
2 kipfilets (in stukjes snijden) 
1 prei (in ringen snijden) 
1 rode paprika (in blokjes snijden) 
1 blik tomatenblokjes 
1 ui (in stukjes snijden) 
100 gram rode linzen, (blik kan ook) 
2 takjes peterselie (of uit een potje)
3 takjes koriander (of uit een potje)
1/2 theelepel gemberpoeder 
1 kippenbouillontablet
1 liter water 
peper
eetlepel olijfolie

Bereiding: 
Linzen van te voren koken volgens de gebruiksaanwijzing. 
Bak de kip in de olie bruin en strooi er peper en gemberpoeder over. 
Bak de ui mee. 
Voeg het water toe met het verkruimelde bouillonblokje. 
Alles aan de kook brengen tot de kip gaar is. 
Voeg dan de linzen, prei, paprika en de tomaten toe. 
Nog even laten doorkoken. 
Peterselie en koriander erover strooien.

Eet smakelijk!

                Anne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten