Doorgaan naar hoofdcontent

Informatie

Contact
Mocht je contact met me willen opnemen om bv iets te vragen, of een opmerking te maken over een stukje, email dan naar grisja@hotmail.com

If you wish to ask me something or to comment on an article, you can email me at: grisja@hotmail.com

Copyright
Alle stukjes op mijn blog zijn van mijn hand en mijn eigendom. Als je een stukje of delen van mijn stukjes wilt gebruiken, neem dan even contact op met mij.
Zonder mijn toestemming is het niet toegestaan de stukjes te gebruiken.
Hetzelfde geldt voor de foto's die ikzelf heb gemaakt.
Voor toestemming email dan naar grisja@hotmail.com

All the articles on my blog are written and owned by me. If you want to use an article or a part of one, please contact me. Without my permission you are not allowed to use articles or parts of my articles elsewhere. The same goes for the photographs that are made by me.

For permission, email me at: grisja@hotmail.com

Disclaimer
Bij mijn artikelen staan foto's waarvan ik de meeste zelf heb gemaakt.
Soms gebruik ik foto's die niet door mij zijn gemaakt. Mocht het zo zijn dat iemand aanspraak op een of meer geplaatste foto's maakt en bezwaar heeft tegen de plaatsing op mijn blog, neem dan even contact op via email. Ik kan dan de foto dan verwijderen of de bron vermelden.
Regelmatig maak ik gebruik van afbeeldingen, die ik met toestemming van anderen plaats, en ik gebruik wel eens foto's van internet maar dan vermeld ik de bron.
Een uitzondering hierop maak ik als de afbeelding publiek bezit is, zoals  bv Wikipedia, dan  staat er geen bronvermelding bij.

Je kunt me bereiken via grisja@hotmail.com

Most of the photographs in my articles are made by me.
However, sometimes I use photographs that I did not make myself. If I accidently used one of your photographs and I did not ask for your permission, please contact me. I can then remove the photograph or name you as the source, according to your wishes.

Often when I use photographs made by others, I ask for their permission and I name them as the source. Exceptions in this are for example stockphoto's or photo's in the public domain. When I use one of those photographs, I usually do not give the source. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Farah Diba en de kroonjuwelen van Iran (2)

Als in 1959 de sjah van Perzië trouwt met Farah Diba, is hij al 18 jaar de sjah van zijn land, maar officieel gekroond tot sjah was hij niet, hij vond dat er in zijn land nog te veel sociale en economische problemen waren, hij wilde die eerst verbeteren.
De sjah had weinig macht, het land was een constitutionele monarchie en het staatshoofd had weinig te zeggen.
De minister president Mohammed Mossadeq werd in 1951 afgezet en twee jaar later,met hulp van Amerika, verbannen. Door deze gebeurtenis kreeg de sjah de macht volledig in eigen handen.
Op 26 oktober 1967 vond in Shiraz de officiële kroning plaats van de sjah, hij kroonde zichzelf en zijn echtgenote en hij nam de titel Sjah-an-Sjah (koning der koningen) aan.
De kroon van de sjah was eigendom van de staat en bevond zich met alle andere kroonjuwelen in de kelders van de centrale Bank van Teheran. Deze kroon was in opdracht van zijn vader gemaakt door de Perzische juwelier Serjaadj od-Dien.
De opdracht aan de juwelier was om de kr…

Witlof met wortel, ui en salie

Even wokken en klaar is je groente. Voor 2 personen en snel klaar.
Benodigdheden: 3 à 4 stronkjes witlof 2 worteltjes 1 ui 1 theelepel gedroogde salie of een paar fijngehakte verse blaadjes iets olijfolie 50 gram gerookte spekjes of ontbijtspek
Voorbereiding: Witlof ontdoen van de buitenste bladeren en de bittere kern. Daarna de witlof in (niet te kleine) stukken snijden. Worteltjes in kleine stukjes snijden. Ui pellen en in stukjes snijden. Spekjes bakken op laag vuur.
Bereiding: Olie in de pan doen en de ui met de wortelstukjes fruiten. Daarna de witlof erbij en ongeveer 4 minuten meebakken. Als laatste de spekjes en de salie erdoor scheppen.
Eet smakelijk!
 Anne

Witlof met honing en walnoten

Witlof  met honing en walnoten voor 2 personen.
Benodigdheden: 3 à 4 stronkjes witlof 1 sjalot 1 theelepel gemberpoeder 2 eetlepels honing 1 handje walnoten iets olijfolie
Voorbereiding: Witlof ontdoen van de buitenste blaadjes en de bittere kern verwijderen. De stronkjes in de lengte doorsnijden. Van de sjalot het buitenste blad verwijderen en in kleine stukjes snijden. Walnoten in stukjes breken.
Bereiden: Olie in de pan verhitten en sjalot fruiten met het gemberpoeder. Als de sjalot klaar is uit de pan halen. In de pan (eventueel nog iets olie erbij doen) de honing toevoegen. De witlofdelen met de platte kant naar beneden ongeveer 5 minuten bakken. Als laatste de sjalot en de walnoten over de groente verdelen.
Eet smakelijk!
              Anne