Doorgaan naar hoofdcontent

Over mij

Hallo en welkom op mijn blog Bij Anne.
Dit is een blog met zeer uiteenlopende onderwerpen. Veel zaken hebben mijn interesse, zoals verschillende vormen van kunst, alles wat met voeding te maken heeft, natuur, fotografie, lezen, poezen, wandelen, fietsen en yoga.

Mijn belangstelling voor cultuur- en kunstgeschiedenis is groot. Veel vormen van kunst maar vooral de persoon achter de kunst is voor mij interessant.

Mijn belangstelling voor koken heeft te maken met het simpele feit dat ik graag een lekkere, gezonde en gemakkelijke klaar te maken maaltijd op tafel zet.
Ook de zaken die te maken hebben met voedsel wil ik graag weten, wat zit erin, waar komt het vandaan e.d., deze dingen te weten maken het boodschappen doen en koken voor mij een stuk leuker.
Fotograferen is iets wat ik heel graag doe, ik ga niet vaak zonder fototoestel de deur uit. Mijn man en ik wonen in de provincie Flevoland en ik kan hier met het vele groen mijn hart ophalen. 
Ben ik niet op stap of in de keuken aan het experimenteren, dan lees ik graag, praat met mijn poezen Lara en Julia, ik balkonier een beetje en rol regelmatig mijn yogamat uit.
Hierbij nodig ik je uit om met mij mee te gaan door mijn leven met interessante, mooie, lekkere en ook wel grappige zaken. Ik schrijf over de dingen die op mijn pad komen, er zit geen volgorde in, ik ga van het verleden naar het heden en alles wat er tussen zit en mijn aandacht trekt.
Veel plezier!
                  Anne

Reacties

 1. Hallo Anne, ik heb je genomineerd voor de Liebster award, maar voel je niet verplicht, als het niet uitkomt of je vindt het niks, neem het dan alleen voor kennisgeving aan :-)
  Lijkt het je echter wel leuk om mee te doen, dan is hier de link naar mijn stukje en de vragen.

  http://bettinaschrijft.blogspot.nl/2015/05/de-liebster-award-en-mijn-antwoorden.html

  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Bettina,
  Wat een leuke verrassing om mij te nomineren voor de Liebster Award. Hartelijk bedankt hiervoor. Ik zal je vragen beantwoorden en plaatsen op mijn blog.
  Groetjes.
  Anne

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Farah Diba en de kroonjuwelen van Iran (2)

Als in 1959 de sjah van Perzië trouwt met Farah Diba, is hij al 18 jaar de sjah van zijn land, maar officieel gekroond tot sjah was hij niet, hij vond dat er in zijn land nog te veel sociale en economische problemen waren, hij wilde die eerst verbeteren.
De sjah had weinig macht, het land was een constitutionele monarchie en het staatshoofd had weinig te zeggen.
De minister president Mohammed Mossadeq werd in 1951 afgezet en twee jaar later,met hulp van Amerika, verbannen. Door deze gebeurtenis kreeg de sjah de macht volledig in eigen handen.
Op 26 oktober 1967 vond in Shiraz de officiële kroning plaats van de sjah, hij kroonde zichzelf en zijn echtgenote en hij nam de titel Sjah-an-Sjah (koning der koningen) aan.
De kroon van de sjah was eigendom van de staat en bevond zich met alle andere kroonjuwelen in de kelders van de centrale Bank van Teheran. Deze kroon was in opdracht van zijn vader gemaakt door de Perzische juwelier Serjaadj od-Dien.
De opdracht aan de juwelier was om de kr…

Witlof met wortel, ui en salie

Even wokken en klaar is je groente. Voor 2 personen en snel klaar.
Benodigdheden: 3 à 4 stronkjes witlof 2 worteltjes 1 ui 1 theelepel gedroogde salie of een paar fijngehakte verse blaadjes iets olijfolie 50 gram gerookte spekjes of ontbijtspek
Voorbereiding: Witlof ontdoen van de buitenste bladeren en de bittere kern. Daarna de witlof in (niet te kleine) stukken snijden. Worteltjes in kleine stukjes snijden. Ui pellen en in stukjes snijden. Spekjes bakken op laag vuur.
Bereiding: Olie in de pan doen en de ui met de wortelstukjes fruiten. Daarna de witlof erbij en ongeveer 4 minuten meebakken. Als laatste de spekjes en de salie erdoor scheppen.
Eet smakelijk!
 Anne

Witlof met honing en walnoten

Witlof  met honing en walnoten voor 2 personen.
Benodigdheden: 3 à 4 stronkjes witlof 1 sjalot 1 theelepel gemberpoeder 2 eetlepels honing 1 handje walnoten iets olijfolie
Voorbereiding: Witlof ontdoen van de buitenste blaadjes en de bittere kern verwijderen. De stronkjes in de lengte doorsnijden. Van de sjalot het buitenste blad verwijderen en in kleine stukjes snijden. Walnoten in stukjes breken.
Bereiden: Olie in de pan verhitten en sjalot fruiten met het gemberpoeder. Als de sjalot klaar is uit de pan halen. In de pan (eventueel nog iets olie erbij doen) de honing toevoegen. De witlofdelen met de platte kant naar beneden ongeveer 5 minuten bakken. Als laatste de sjalot en de walnoten over de groente verdelen.
Eet smakelijk!
              Anne