en
binnen een 1/2 uur op tafel.
Benodigdheden:
1 grote
of 2 kleine zoete aardappelen (in blokjes)
3
stengels bleekselderij (in stukjes)
2
sjalotten (gesnipperd)
2 tenen
knoflook (uit de pers)
iets
selderijblad (klein gesneden)
paprika
in verschillende kleuren (in stukjes)
200 gram
rode linzen (apart koken) of 2 blikjes
iets
olijfolie
1
eetlepel kerriepoeder
beetje
peper
1 liter
groentebouillon van blokje
Olie in
de pan en de sjalotten ongeveer 5 minuten zachtjes laten fruiten.
Dan de blokjes aardappel, knoflook en de kerriepoeder even meebakken.
De
bouillon erbij schenken.
De bleekselderij en de paprikablokjes er door roeren en dit ongeveer 5 à 8 minuten laten koken.
De bleekselderij en de paprikablokjes er door roeren en dit ongeveer 5 à 8 minuten laten koken.
De
linzen, iets peper en bladselderij toevoegen.
Even
doorroeren en je hebt een gezonde en smaakvolle soep.
Wil je
deze soep eten met vlees dan zijn een paar blokjes chorizo erdoor erg lekker.
Eet
smakelijk!
Anne
Geen opmerkingen:
Een reactie posten