maandag 13 oktober 2014

En stevige soep met zoete aardappelen

Deze soep is voor 4 personen
en binnen een 1/2 uur op tafel.

Benodigdheden:
1 grote of 2 kleine zoete aardappelen (in blokjes)
3 stengels bleekselderij (in stukjes)
2 sjalotten (gesnipperd)
2 tenen knoflook (uit de pers)
iets selderijblad (klein gesneden)
paprika in verschillende kleuren (in stukjes)
200 gram rode linzen (apart koken) of 2 blikjes
iets olijfolie
1 eetlepel kerriepoeder
beetje peper
1 liter groentebouillon van blokje

Bereiding:
Olie in de pan en de sjalotten ongeveer 5 minuten zachtjes laten fruiten.
Dan de blokjes aardappel, knoflook en de kerriepoeder even meebakken.
De bouillon erbij schenken.
De bleekselderij en de paprikablokjes er door roeren en dit ongeveer 5 à 8 minuten laten koken.
De linzen, iets peper en bladselderij toevoegen.
Even doorroeren en je hebt een gezonde en smaakvolle soep.

Wil je deze soep eten met vlees dan zijn een paar blokjes chorizo erdoor erg lekker.

Eet smakelijk!

                Anne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten