woensdag 17 december 2014

Witlofsalade

Een snelle salade, voor 2 personen en gemakkelijk te maken.








Benodigdheden:
3 of 4 stronkjes witlof
4 bolletjes gember
1 eetlepel gembervocht
2 theelepels mosterd
1 augurk
beetje vergine olijfolie
2 hardgekookte eieren

Voorbereiding:
De gember en de augurk klein snijden en
vermengen met de mosterd, gembervocht en de olie.
Witlof ontdoen van de buitenste bladeren en de bittere kern verwijderen.

Bereiding:
Alles door elkaar scheppen en de gepelde eieren in kwarten snijden en over de witlof verdelen.
  • Je kunt de gember ook vervangen door een mandarijn, sinaasappel of appel.
  • Maak je de salade voor een groter gezelschap dan is het ook lekker om al deze ingrediënten door de witlof te husselen.

Eet smakelijk!

                       Anne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten