dinsdag 16 december 2014

Witlof met wortel, ui en salie

Even wokken en klaar is je groente.
Voor 2 personen en snel klaar.

Benodigdheden:
3 à 4 stronkjes witlof
2 worteltjes
1 ui
1 theelepel gedroogde salie of een paar fijngehakte verse blaadjes
iets olijfolie
50 gram gerookte spekjes of ontbijtspek

Voorbereiding:
Witlof ontdoen van de buitenste bladeren en de bittere kern.
Daarna de witlof in (niet te kleine) stukken snijden.
Worteltjes in kleine stukjes snijden.
Ui pellen en in stukjes snijden.
Spekjes bakken op laag vuur.
Bereiding:
Olie in de pan doen en de ui met de wortelstukjes fruiten.
Daarna de witlof erbij en ongeveer 4 minuten meebakken.
Als laatste de spekjes en de salie erdoor scheppen.

Eet smakelijk!

                      Anne 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten