woensdag 3 december 2014

Paaseilandbeelden

Stormen zijn we gewend in Nederland, de bladeren die nog een beetje aan de bomen vastzitten worden er afgerukt en de takken liggen langs en op de straat.
Regelmatig raast er een zeer zware storm door het land met het gevolg dat de bomen als luciferhoutjes tegen de grond gaan.

De bomen die de wegen blokkeren worden opgeruimd door de gemeente maar in de bossen blijven ze liggen, ze vormen een natuurlijke voedingsbodem voor mosjes en veel insecten kunnen er hun plekje vinden.

Aan de rand van een woonwijk in mijn stad is een plek, Het Kronkelveld, waar een groep bewoners met veel enthousiasme aan ecologisch onderhoud doet. Enkele bomen, abelen, zijn geknapt tijdens één van de najaarsstormen in 2013.
De bewoners en de gemeente zijn overeengekomen dat er voor de afgeknapte bomen een goede oplossing moest worden gevonden. De oplossing vonden ze bij de boomkunstenaar Hubert Peters.
Hij heeft zes abelen bewerkt en als je er langs fietst of loopt heb je even het idee dat je op het Paaseiland terecht bent gekomen. 


Hubert Peters is ongeveer acht jaar bezig met het bewerken van bomen (boomcarving). Hij werkt met een motorzaag en tovert prachtig beelden tevoorschijn. Ook de  gemeente Dronten heeft bomen door Peters laten bewerken, en tijdens de Fasna carving wedstrijd  viel hij in de prijzen en werd derde. 
Peters is niet de hele dag met zijn carving bezig, van beroep is hij boomverzorger en het bewerken van bomen tot kunstobjecten is zijn hobby. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...