zaterdag 20 december 2014

Witlof met honing en walnoten

Witlof  met honing en walnoten voor 2 personen.

Benodigdheden:
3 à 4 stronkjes witlof
1 sjalot
1 theelepel gemberpoeder
2 eetlepels honing
1 handje walnoten
iets olijfolie

Voorbereiding:
Witlof ontdoen van de buitenste blaadjes en de bittere kern verwijderen.
De stronkjes in de lengte doorsnijden.
Van de sjalot het buitenste blad verwijderen en in kleine stukjes snijden.
Walnoten in stukjes breken.

Bereiden:
Olie in de pan verhitten en sjalot fruiten met het gemberpoeder.
Als de sjalot klaar is uit de pan halen.
In de pan (eventueel nog iets olie erbij doen) de honing toevoegen.
De witlofdelen met de platte kant naar beneden ongeveer 5 minuten bakken.
Als laatste de sjalot en de walnoten over de groente verdelen.

Eet smakelijk!

              Anne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten