Benodigdheden:
200 gram
rundergehakt
1
aubergine
1 sjalot
(gesnipperd)
1
teentje knoflook (uit de pers)
2
eetlepels fijn gesneden peterselie
25 gram
geroosterde pijnboompitten
iets
olijfolie
beetje
citroensap
1/2
theelepel zwarte peper, gemalen komijn en tijm
1 1/2
theelepel paprikapoeder (of 1 theelepel scherpe paprikapoeder)
1/2 blik
tomatenblokjes (uit laten lekken)
Bereiding:
Gehakt
toevoegen en in ongeveer 5 minuten rul bakken,
Peterselie
(de helft), peper, paprikapoeder, tijm en de komijn toevoegen en nog even
meebakken.
Beetje
citroensap erdoor roeren.
Tomatenblokjes
(en vocht naar eigen smaak) erbij en 10 minuten laten sudderen.
Aubergine
in de lengte in plakken snijden en daarna in reepjes.
Ondertussen
de olie verhitten in een andere pan en de aubergine in ongeveer 8 minuten
lichtbruin bakken.
De
geroosterde pijnboompitten en de aubergine door het gehaktmengsel scheppen en als laatste de peterselie er over verdelen.
Eet
smakelijk!
Anne
Geen opmerkingen:
Een reactie posten