maandag 7 juli 2014

Gehaktschotel uit Turkije

Turkse gehaktschotel met aubergine voor 2 personen.

Benodigdheden:
200 gram rundergehakt
1 aubergine
1 sjalot (gesnipperd)
1 teentje knoflook (uit de pers)
2 eetlepels fijn gesneden peterselie
25 gram geroosterde pijnboompitten
iets olijfolie
beetje citroensap
1/2 theelepel zwarte peper, gemalen komijn en tijm
1 1/2 theelepel paprikapoeder (of 1 theelepel scherpe paprikapoeder)
1/2 blik tomatenblokjes (uit laten lekken)

Bereiding:
Olie verhitten en de sjalot en de knoflook 2 minuten fruiten.
Gehakt toevoegen en in ongeveer 5 minuten rul bakken,
Peterselie (de helft), peper, paprikapoeder, tijm en de komijn toevoegen en nog even meebakken.
Beetje citroensap erdoor roeren.
Tomatenblokjes (en vocht naar eigen smaak) erbij en 10 minuten laten sudderen.
Aubergine in de lengte in plakken snijden en daarna in reepjes.

Ondertussen de olie verhitten in een andere pan en de aubergine in ongeveer 8 minuten lichtbruin bakken.
De geroosterde pijnboompitten en de aubergine door het gehaktmengsel scheppen en als laatste de peterselie er over verdelen.

Eet smakelijk!
                       Anne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten