woensdag 8 april 2020

Mapjes bijwerken

Ik heb heel veel foto’s op mijn computer in verschillende mapjes. Het is een beetje een chaos en veel foto’s zijn in de loop van de jaren niet in de mapjes terecht gekomen waarin ze eigenlijk zouden moeten zijn. Een mooie taak om eens een beetje orde aan te brengen. Ik ga er enkele mapjes bij te maken en heel veel foto’s verwijderen. Het mapje met foto's van onze katten  vond ik eigenlijk het leukste mapje om in te duiken. 
Lara

Julia
Samen op een tafeltje kan maar  ze willen elkaar niet zien.
Wij hebben altijd katten gehad en op dit moment hebben we alleen nog Julia. Zij is inmiddels 15 jaar en leeft al 1 ½ jaar in de extra tijd. December 2018 begon ze te sukkelen en de dierenarts zag toen eigenlijk geen mogelijkheid meer om haar nog een beetje comfortabel te laten leven. Dat was geen mooi bericht maar de dierenarts wilde toch nog één ding proberen. Julia moest om de andere dag een half pilletje Moderin slikken, dat was nog een laatste mogelijkheid voor Julia. Na een paar dagen knapte ze op en wonder boven wonder; ze is nog steeds bij ons. 

Ook leuk.

Vaste plek.

Van de plantjes in het mandje was niet veel meer over.

Lara moesten we vaak zoeken.
Julia was drie maanden oud toen ze bij ons kwam en had al die tijd op straat geleefd. Het zwervertje is een fantastische en zeer lieve poes, we zijn blij dat ze nog steeds bij ons is.

Julia op haar hoede voor Lara.


Heerlijk in de zon op de eettafel.

Julia in het mandje op mijn bureau.

Julia wil ook wel in dit mandje.

Vanaf de keukentafel kun je alles goed overzien.

Op het moment dat Julia bij ons kwam hadden we al enkele jaren poes Lara, zij in inmiddels overleden en heeft de leeftijd van 18 jaar gehaald. Julia heeft veel van haar geleerd en Lara accepteerde Julia tot op zekere hoogte.  Ons nieuw huisgenootje moest niet te vaak in de buurt van Lara komen. Toen Lara al een tijd niet meer bij ons was merkten we dat het gedrag van Julia steeds meer ging lijken op het gedrag van Lara. In de jaren dat de poezen samen waren heeft Jullia bijna geen geluid gegeven, nu ze alleen is kan ze heel hard mauwen en dat laat ze ons veelvuldig weten, ook wel eens 's nachts. Ben roept dan meestal dat ze lekker moet gaan slapen maar daar reageert ze alleen maar op met nog meer geluid. Zegt hij op een barse toon zegt: "Juul ga slapen", dan is ze gelijk stil. Het is toch wel heel bijzonder allemaal en we genieten elke dag van onze kleine vriendin, want klein is ze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten