Doorgaan naar hoofdcontent

Herlezen van boeken

Het is toch wel even nadenken om 30 dagen te vullen met dingen waar ik mij mee bezig kan houden. Voor de eerste week heb ik wel een paar ideeën. Mijn eerste aprildag bestond uit de gewone dagelijkse dingen en mijn opdracht daarnaast was; bekijk je boekenkasten en doe er iets mee.
Lezen is een dagelijks terugkerend iets voor mij. Op een gegeven moment is de stapel “nog te lezen boeken” weggelezen en de gelezen boeken hebben een plaats gekregen in de boekenkast. Tijdens het inruimen van de boeken in de kasten ontdekte ik dat er eigenlijk heel veel mooie boeken in staan die zeker de moeite waard zijn om weer te herlezen. Over het algemeen is het zo dat boeken waarvan ik weet dat ik ze niet nog een keer ga lezen meestal richting kringloop gaan. Ik denk dat als mijn boeken  praten hadden geleerd ze zouden zeggen: herlees mij.

Ik heb uit mijn kast 10 boeken gekozen om te herlezen en heb nu een nieuwe stapel “nog te lezen boeken”.
Het boek waar ik mee ben begonnen is Kind 44 van Tom Rob Smith, het eerste deel van een trilogie. 

Ook heb ik gelijk orde aangebracht in de kasten in de woonkamer, het begon een beetje rommelig te worden. 
Dit was een leuke opdracht aan mijzelf 
en nu maar verder met mijn opdracht voor morgen.

Reacties

  1. Veel plezier met het herlezen en met je activiteiten! Ik heb ook al een boek op de herleesnominatie, voor als ik mijn huidige roman uit heb. Het is een dikke feel good pil van J.B. Priestley, waar ik heel lang geleden veel plezier aan heb beleefd (en waar ik waarschijnlijk de hele maand april wel mee bezig ben, want mijn werk gaat gewoon door). Ik merk dat ik meer behoefte heb aan escapisme dan normaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankjewel. Iedereen probeert op zijn eigen manier door deze crisis heen te komen. Ik hoop voor je dat het op je werk goed gaat, best lastig denk ik. Heel veel leesplezier met J.B. Priestley, daar ben je wel even mee bezig.
    Groetjes en blijf gezond.
    Anne

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Farah Diba en de kroonjuwelen van Iran (2)

Als in 1959 de sjah van Perzië trouwt met Farah Diba, is hij al 18 jaar de sjah van zijn land, maar officieel gekroond tot sjah was hij niet, hij vond dat er in zijn land nog te veel sociale en economische problemen waren, hij wilde die eerst verbeteren.
De sjah had weinig macht, het land was een constitutionele monarchie en het staatshoofd had weinig te zeggen.
De minister president Mohammed Mossadeq werd in 1951 afgezet en twee jaar later,met hulp van Amerika, verbannen. Door deze gebeurtenis kreeg de sjah de macht volledig in eigen handen.
Op 26 oktober 1967 vond in Shiraz de officiële kroning plaats van de sjah, hij kroonde zichzelf en zijn echtgenote en hij nam de titel Sjah-an-Sjah (koning der koningen) aan.
De kroon van de sjah was eigendom van de staat en bevond zich met alle andere kroonjuwelen in de kelders van de centrale Bank van Teheran. Deze kroon was in opdracht van zijn vader gemaakt door de Perzische juwelier Serjaadj od-Dien.
De opdracht aan de juwelier was om de kr…

Witlof met wortel, ui en salie

Even wokken en klaar is je groente. Voor 2 personen en snel klaar.
Benodigdheden: 3 à 4 stronkjes witlof 2 worteltjes 1 ui 1 theelepel gedroogde salie of een paar fijngehakte verse blaadjes iets olijfolie 50 gram gerookte spekjes of ontbijtspek
Voorbereiding: Witlof ontdoen van de buitenste bladeren en de bittere kern. Daarna de witlof in (niet te kleine) stukken snijden. Worteltjes in kleine stukjes snijden. Ui pellen en in stukjes snijden. Spekjes bakken op laag vuur.
Bereiding: Olie in de pan doen en de ui met de wortelstukjes fruiten. Daarna de witlof erbij en ongeveer 4 minuten meebakken. Als laatste de spekjes en de salie erdoor scheppen.
Eet smakelijk!
 Anne

Witlof met honing en walnoten

Witlof  met honing en walnoten voor 2 personen.
Benodigdheden: 3 à 4 stronkjes witlof 1 sjalot 1 theelepel gemberpoeder 2 eetlepels honing 1 handje walnoten iets olijfolie
Voorbereiding: Witlof ontdoen van de buitenste blaadjes en de bittere kern verwijderen. De stronkjes in de lengte doorsnijden. Van de sjalot het buitenste blad verwijderen en in kleine stukjes snijden. Walnoten in stukjes breken.
Bereiden: Olie in de pan verhitten en sjalot fruiten met het gemberpoeder. Als de sjalot klaar is uit de pan halen. In de pan (eventueel nog iets olie erbij doen) de honing toevoegen. De witlofdelen met de platte kant naar beneden ongeveer 5 minuten bakken. Als laatste de sjalot en de walnoten over de groente verdelen.
Eet smakelijk!
              Anne