donderdag 2 april 2020

Herlezen van boeken

Het is toch wel even nadenken om 30 dagen te vullen met dingen waar ik mij mee bezig kan houden. Voor de eerste week heb ik wel een paar ideeën. Mijn eerste aprildag bestond uit de gewone dagelijkse dingen en mijn opdracht daarnaast was; bekijk je boekenkasten en doe er iets mee.
Lezen is een dagelijks terugkerend iets voor mij. Op een gegeven moment is de stapel “nog te lezen boeken” weggelezen en de gelezen boeken hebben een plaats gekregen in de boekenkast. Tijdens het inruimen van de boeken in de kasten ontdekte ik dat er eigenlijk heel veel mooie boeken in staan die zeker de moeite waard zijn om weer te herlezen. Over het algemeen is het zo dat boeken waarvan ik weet dat ik ze niet nog een keer ga lezen meestal richting kringloop gaan. Ik denk dat als mijn boeken  praten hadden geleerd ze zouden zeggen: herlees mij.

Ik heb uit mijn kast 10 boeken gekozen om te herlezen en heb nu een nieuwe stapel “nog te lezen boeken”.
Het boek waar ik mee ben begonnen is Kind 44 van Tom Rob Smith, het eerste deel van een trilogie. 

Ook heb ik gelijk orde aangebracht in de kasten in de woonkamer, het begon een beetje rommelig te worden. 
Dit was een leuke opdracht aan mijzelf 
en nu maar verder met mijn opdracht voor morgen.

2 opmerkingen:

  1. Veel plezier met het herlezen en met je activiteiten! Ik heb ook al een boek op de herleesnominatie, voor als ik mijn huidige roman uit heb. Het is een dikke feel good pil van J.B. Priestley, waar ik heel lang geleden veel plezier aan heb beleefd (en waar ik waarschijnlijk de hele maand april wel mee bezig ben, want mijn werk gaat gewoon door). Ik merk dat ik meer behoefte heb aan escapisme dan normaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankjewel. Iedereen probeert op zijn eigen manier door deze crisis heen te komen. Ik hoop voor je dat het op je werk goed gaat, best lastig denk ik. Heel veel leesplezier met J.B. Priestley, daar ben je wel even mee bezig.
    Groetjes en blijf gezond.
    Anne

    BeantwoordenVerwijderen