vrijdag 30 januari 2015

Juma mist zijn moeder

Juma
Baby Juma is een berberaapje en gevonden op straat in een buitenwijk van Parijs. Waarschijnlijk is Juma één van de slachtoffertje geweest van meedogenloze handelaars met hun illegale smokkelpraktijken. De smokkelaars verkopen de jonge beestjes vaak als huisdier en het is al vaak genoeg bewezen dat apen niet geschikt zijn als huisdier.

Juma is bij Stichting AAP in Almere terecht gekomen en is intens verdrietig en mist zijn moeder heel erg. Juma zit in zijn verblijf met zijn duim in de mond en om een beetje warmte te krijgen klampt hij zich vast aan de knuffeldieren die er liggen.

Juma
Binnenkort komt pleegmoeder Zina bij hem, zij is een berberaap die al meerdere wezen onder haar hoede heeft genomen,  om Juma de nodige warmte en aandacht te geven die deze baby-berber zo hard nodig heeft.

Je kunt Stichting AAP helpen door bv geld over te maken, airmiles te sparen, oude mobiele telefoons en toners naar de stichting te sturen.

Ik heb al eens eerder aandacht gevraagd
voor Stichting AAP, wil je meer informatie kijk dan op hun website.

(foto uit ApeNote van Stichting AAP)

2 opmerkingen:

 1. Wat schrijnend, zo'n gevoelig en eenzaam beestje. Vaak is het niet eens slecht bedoeld, maar vooral onwetendheid waar zo'n aapje het slachtoffer van wordt. Apen horen lekker rond te slingeren in bomen in het oerwoud, waar ik afgelopen zomer ontzettend van ze genoten heb. Heel goed dat je hier aandacht voor vraagt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Anna,
   Het is zeker schrijnend hoe het met dit beestje is gegaan. Gelukkig is er Stichting AAP, de mensen die daar werken doen dit met heel veel liefde en inzet. Zij verdienen, en de dieren, onze steun.
   Groetjes.
   Anne

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...