Een ronde cake met hazelnoten en abrikozen.
Bereidingstijd
inclusief baktijd, ongeveer 1 uur.
Benodigdheden:
150 gram
roomboter
iets
boter voor het invetten van de vorm
3 eieren
75 gram
zelfrijzend bakmeel
150 gram
gele basterdsuiker
1 zakje
hazelnoten (Dr. Oetker 155 gram)
12
gedroogde abrikozen.
een springvorm
een springvorm
Voorbereiden:
De
abrikozen 1 uur laten weken in heet water, daarna uit laten lekken en
droogdeppen.
Abrikozen
in stukjes snijden.
Hazelnoten
klein maken in de keukenmachine of met een deegroller.
Springvorm invetten.
Springvorm invetten.
Oven 10
minuten voorverwarmen op 180 graden.
Bereiden:
Doe de
hazelnoten en de abrikozen in een kom met een flinke lepel suiker en een lepel zelfrijzend bakmeel.
Schep het goed door elkaar.
Doe de boter in een beslagkom en mix de rest van de suiker er door.
Schep het goed door elkaar.
Doe de boter in een beslagkom en mix de rest van de suiker er door.
Voeg één
voor één de eieren toe.
Mix het
zelfrijzend bakmeel erdoor en klop het tot een romige massa.
Het
abrikozen- notenmengsel er doorheen spatelen.
Verdelen
over het bakblik
Temperatuur
van de oven terugbrengen naar 160 graden en de cake 30 tot 35 minuten in de
oven zetten.
Geniet ervan!
Anne
Geen opmerkingen:
Een reactie posten