vrijdag 21 november 2014

Ronde cake

Een ronde cake met hazelnoten en abrikozen.
Bereidingstijd inclusief baktijd, ongeveer 1 uur.


Benodigdheden:
150 gram roomboter
iets boter voor het invetten van de vorm
3 eieren
75 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram gele basterdsuiker
1 zakje hazelnoten (Dr. Oetker 155 gram)
12 gedroogde abrikozen.
een springvorm

Voorbereiden:
De abrikozen 1 uur laten weken in heet water, daarna uit laten lekken en droogdeppen.
Abrikozen in stukjes snijden.
Hazelnoten klein maken in de keukenmachine of met een deegroller.
Springvorm invetten.
Oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden.

Bereiden:
Doe de hazelnoten en de abrikozen in een kom met een flinke lepel suiker en een lepel zelfrijzend bakmeel.
Schep het goed door elkaar.
Doe de boter in een beslagkom en mix de rest van de suiker er door.
Voeg één voor één de eieren toe.
Mix het zelfrijzend bakmeel erdoor en klop het tot een romige massa.
Het abrikozen- notenmengsel er doorheen spatelen.
Verdelen over het bakblik

Temperatuur van de oven terugbrengen naar 160 graden en de cake 30 tot 35 minuten in de oven zetten.

Geniet ervan! 
              Anne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten