vrijdag 8 mei 2015

Chocoladetulband

Benodigdheden:
300 gram bloem
300 gram roomboter (op kamertemperatuur)
250 gram rietsuiker (of gewone witte)
60 gram cacaopoeder
5 eieren (op kamertemperatuur)
2 pakjes vanillesuiker

Voorbereiding:
Oven 10 minuten voorverwarmen op 200o C. (heteluchtoven).
Bloem en cacao zeven.
Tulbandvorm beboteren en eventueel bestuiven met bloem.
Het overtollige bloem eruit kloppen.

Bereiding:
Boter en suiker goed door elkaar mixen.
Eén voor één de eieren er door roeren.
De bloem er bij beetjes door scheppen en ongeveer 5 minuten blijven mixen op de hoogste stand.
Als laatste cacao en vanillesuiker toevoegen.
Beslag in de vorm doen en 50 minuten in de oven zetten.
Na 50 minuten de oven uitdoen en de cake nog 10 minuten in de warme oven laten staan.

Geniet ervan!

                Anne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...