dinsdag 12 mei 2015

Cocina Mexicana

handwerk
Ga je eten in een Mexicaans restaurant dan is het maar zelden dat je echte originele Mexicaanse gerechten krijgt. De meeste restaurants serveren een mengeling van de Mexicaanse, Arabische en Spaanse keuken.
Een beetje van onze keuken tref je ook aan, de Nederlander wil graag iets proeven van de bekende pot en heeft duidelijk een andere smaak dan de Mexicaan.

Een Mexicaans gerecht kan op vele manieren  worden klaar gemaakt. De echte Mexicaanse keuken vraagt wat tijd en geduld tijdens het koken maar de kooktechniek is niet moeilijk. Veel ingrediënten zijn verkrijgbaar in de supermarkt maar je kunt ook goed terecht bij de Oosterse- en Indische winkels.

De Mexicanen houden van zeer scherp (muy picante), ze eten zelfs Spaanse pepers als snack. Ga je zelf aan de slag in de keuken volg dan een beetje je eigen gevoel, dan ben je echt Mexicaans bezig!
Er zijn namelijk geen vaste regels, niet in het Mexicaanse leven en zeker niet in de keuken.
muy picante
Dat er geen vaste regels in de Mexicaanse keuken zijn, geen eenheid, is een logisch gevolg van de uitgestrektheid van het land. Het land is van noord naar zuid 1500 km lang met verschillende klimaatgebieden. Mexicanen die wonen in de hooggelegen koude berggebieden (Tierra Frida) verbouwen andere gewassen dan de mensen in de tropische en subtropische gebieden (Tierra Calda) of in de gebieden met een  gematigd klimaat (Tierra Templada)
Elk gebied heeft zijn eigen voedselproductie en dat is dan ook de reden dat je door heel Mexico zo gevarieerd kunt eten. 

In de Mexicaanse keuken worden veel verschillende soorten pepers, paprika's, tomaten, uien, bonen, mais en kruiden gebruikt maar ook veel chocola.
Mexico is het land van de cacao. Cacao wordt niet alleen gebruikt om er chocolademelk van te maken maar ook om te verwerken in sauzen en deze bv over een kipgerecht te scheppen.
Thuis ga je niet zo gauw kip met chocoladesaus op tafel zetten omdat het erg on-Nederlands is, maar in Mexico is het Smullen met een hoofdletter!

Ga het eens proberen en denk daarbij als een Mexicaan, geen regels, maar koken op en met je gevoel .

¡Buena suerte y buen provecho!  (Veel succes en eet smakelijk!)
                                                                                Anne 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...