handwerk |
Ga je eten in een
Mexicaans restaurant dan is het maar zelden dat je echte originele Mexicaanse
gerechten krijgt. De meeste restaurants serveren een mengeling van de Mexicaanse,
Arabische en Spaanse keuken.
Een beetje van onze keuken tref je ook aan, de Nederlander wil graag iets proeven van de bekende pot en heeft duidelijk een andere smaak dan de Mexicaan.
Een beetje van onze keuken tref je ook aan, de Nederlander wil graag iets proeven van de bekende pot en heeft duidelijk een andere smaak dan de Mexicaan.
Een Mexicaans gerecht kan op vele manieren worden klaar gemaakt. De echte
Mexicaanse keuken vraagt wat tijd en geduld tijdens het koken maar de
kooktechniek is niet moeilijk. Veel ingrediënten zijn verkrijgbaar in de
supermarkt maar je kunt ook goed terecht bij de Oosterse- en Indische winkels.
Er zijn namelijk geen vaste regels, niet in het Mexicaanse leven en zeker niet in de keuken.
muy picante |
Elk gebied heeft zijn eigen voedselproductie en dat is dan ook de reden dat je door heel Mexico zo gevarieerd kunt eten.
Mexico is het land van de cacao. Cacao wordt niet alleen gebruikt om er chocolademelk van te maken maar ook om te verwerken in sauzen en deze bv over een kipgerecht te scheppen.
Thuis ga je niet zo
gauw kip met chocoladesaus op tafel zetten omdat het erg on-Nederlands is, maar in Mexico is
het Smullen met een hoofdletter!
Ga het eens proberen en denk daarbij als een Mexicaan, geen regels, maar koken op en met je gevoel .
¡Buena suerte y buen provecho! (Veel succes en eet smakelijk!)
Anne
Geen opmerkingen:
Een reactie posten