dinsdag 19 mei 2015

Zapata

Eenvoudig en pittig.
Mexicaanse bonenschotel voor 2 tot 3 personen en binnen een half uur op tafel.

Benodigdheden
1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
2 grote uien
1 of 2 Spaanse pepers (voorzichtig beginnen)
1 prei
5 grote tomaten
1 blik chilibonen (400 gram)
1 blik mais (400 gram)
400 gram vleesreepjes (kip, doorregen varkenslapjes, rund - of varkensvlees,)
iets olijfolie


Voorbereiding:
Paprika's wassen, de zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden
Prei wassen en in ringen snijden.
Uien pellen en grof snijden.
Tomaten ontvellen en in grote stukken snijden.
Spaans pepertje wassen, de zaadjes verwijderen en in smalle ringetjes snijden.
Bonen en mais afspoelen.

Bereiding:
Olie verwarmen en het vlees met het Spaanse pepertje bruin bakken
Prei, ui en paprika erbij en even meebakken.
Tomaten, chilibonen en de mais toevoegen en alles goed doorwarmen.

Is het niet pittig genoeg naar je smaak dan kun je er nog Mexicaanse kruiden over strooien.

Eet smakelijk!

                 Anne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten