maandag 20 april 2015

Spitskool met ui en gember

spitskool met gebakken aardappelen
en een hamburger
Spitskool, voor 2 personen en binnen een half uur op tafel.

Benodigdheden:
1/2 spitskool
1 rode ui
4 bolletjes gember (uit een potje)
1 eetlepel gembervocht
iets olijfolie

Voorbereiding:
Buitenste bladeren van de kool verwijderen en de kool in repen snijden.
Ui in stukjes snijden.
Gemberbolletjes in stukjes snijden.

Bereiding:
Kool aan de kook brengen en ongeveer 10 minuten laten doorkoken.
Ondertussen de ui bakken in de olijfolie.
De gemberstukjes met het gembervocht bij de ui doen.
De kool afgieten.
Het ui/gembermengsel door de kool scheppen en nog ongeveer 10 minuten door laten sudderen.

Eet smakelijk!

                      Anne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten