300 gram
(diepvries)kabeljauw
1 limoen
3 (tros)tomaten
3 eetlepels
arachide- of zonnebloemolie
1 ui
1 teentje knoflook
1/2 theelepel
chilipoeder
1/2 theelepel kurkuma
of 1/2 eetlepel kerriepoeder
1/2 theelepel
gemberpoeder (djahé)
bosje
koriander
50 ml visbouillon (1/4 van een blokje)
Voorbereiding,
Vis in reepjes
snijden.
Ui in ringen
snijden.
Knoflook persen.
Koriander
fijnhakken.
1/2 limoen persen en
de andere helft in 3 plakjes snijden.
Kruis de tomaten in
en leg ze een paar minuten in heet water.
De tomaten pellen en
in blokjes snijden.
Bereiding:
De vis besprenkelen
met het sap van de halve limoen.
Olie in de pan verhitten.
Uien ongeveer 3
minuten glazig bakken.
Schep de knoflook,
chilipoeder, kurkuma, gemberpoeder en de helft van de koriander erdoor.
Leg de reepjes vis
op het uienmengsel.
Voeg de bouillon en
de tomatenblokjes toe en stoof het ongeveer 8 tot 10 minuten.
Bestrooi de viscurry
met de rest van de koriander en verdeel er de schijfjes limoen over.
Eet smakelijk!
Anne
Geen opmerkingen:
Een reactie posten