donderdag 2 april 2015

Moeilijker dan dat het lijkt

Een beetje experimenteren met mijn fototoestel is een spannende bezigheid. 
Soms heb ik mooie foto's gemaakt, denk ik, maar bij thuiskomst ga ik ze toch maar verwijderen, het is dan niet wat ik wilde. Ook heb ik wel eens een hele verrassende foto gemaakt, bv vorig jaar had ik foto's gemaakt bij de Oostvaardersplassen en bij thuiskomst zag ik dat op één foto, precies in het midden, een vos stond. Op het moment dat ik de foto maakte keek ik naar het hele plaatje en de vos me daarom niet opgevallen. 
Het kan dus alle kanten opgaan voor deze amateurfotograaf.

Sommige dingen lijken gemakkelijker dan dat ze in werkelijkheid zijn, de meeste onderwerpen vragen een eigen aanpak en techniek maar vooral veel geduld.
Op dit moment ben ik aan het experimenteren met fotostillevens en dat is een stuk moeilijker dan dat ik dacht. Het is niet zo moeilijk om wat voorwerpen te verzamelen om ze neer te zetten, het is de compositie waar het om gaat.
Je blijft maar kijken, verplaatsen en weer weghalen, soms is het bijna millimeterwerk.

Voor dit experimentje heb ik 58 foto's gemaakt en dit is het resultaat.
Ik blijf nog maar even doorgaan met experimenteren.
Ik heb de tijd!

4 opmerkingen:

 1. Ha Anne, mooie foto's weer. Ik word ook blij van die kleuren.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Wim,
   Het is erg leuk om met kleur iets te doen. Het is zo eenvoudig, zelfs wat bijna uitgebloeide rozen kunnen kun je nog iets moois en kleurigs maken en dat geeft een goed gevoel.
   Groetjes.
   Anne

   Verwijderen
 2. Vooral de middelste (met appel, zonder boeken) vind ik erg mooi. Het is leuke is, denk ik, kijken welke dingen bij elkaar passen en er een mooie compositie van maken.
  Leuk hoor, zeker als het resultaat ook nog zo goed is.

  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Bettina,
   Ja, die met de appel vind ik zelf ook wel geslaagd. En je ziet met een appel, een kannetje van de kringloopwinkel en een paar bijna uitgebloeide rozen kun je een mooi plaatje maken.
   Groetjes.
   Anne

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...