zaterdag 3 augustus 2019

Aubergine met mozzarella

Ovengerecht voor 2 personen

1 aubergine
½ ui
kleine teen knoflook
1 ½ eetlepel olijfolie
blik tomaten
100 gram mozzarella
peper/zout
oregano/basilicum (gedroogd of vers)
2 eetlepels geraspte kaas


De oven voorverwarmen op 200 oC. (heteluchtoven)

Tomaten in een zeef laten uitlekken en daarna de tomaten pureren met de staafmixer.
Aubergine wassen en in plakken en snijden en halveren.
De aubergine ongeveer 5-7 minuten aanbakken in een antiaanbakpan of even grillen.
Ui en knoflook klein snijden of met de groentehakker kleinmaken.
Olie in de pan en de ui en knoflook een beetje aanbakken.
Tomaten, peper, zout, oregano en de basilicum toevoegen.
Ongeveer 10 minuten laten sudderen.
Mozzarella in plakken snijden en daarna halveren.

Ovenschaal invetten en de bodem bedekken met de tomatensaus.
Aubergine en de groentemix erover verdelen en de plakjes mozzarella er tussen schikken.
Geraspte kaas erover strooien.
20 minuten in de oven zetten.

(290 kcal., 16 gr. eiwit, 20 gr. vet, 8 gr. koolhydraten)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten