Een ovenschotel met spruiten, voor 2 personen. Bereidingstijd is inclusief oventijd ongeveer 1 uur en 15 minuten.
Benodigdheden:
6 -8
aardappelen voor de puree
250 gram champignons
250 gram champignons
500 gram
spruiten
2 eetlepels
amandelschaafsel
nootmuskaat
nootmuskaat
kaas
(geschikt voor een ovenschotel)
roomboter
olijfolie
iets melk
Voorbereiding:
Champignons
schoonmaken en halveren.
Spruiten
ontdoen van de buitenste blaadjes en de onderste knoest.
Amandelen
roosteren in een droge koekenpan (niet donker laten worden).
Oven voor
verwarmen op 180o (heteluchtoven).
Bereiding:
Kook de aardappelen.
Kook de aardappelen.
Kook de
spruiten ongeveer 10 minuten.
Bak de
champignons.
Maak de puree met de melk, nootmuskaat en een scheutje olijfolie.
Maak de puree met de melk, nootmuskaat en een scheutje olijfolie.
Beboter een
ovenschaal en leg de spruiten op de
bodem.
Verdeel
hierover de geroosterde amandelen.
Schep de
champignons er bij.
Daarna
verdeel je de puree over het geheel.
Strooi de
kaas erover en verdeel de klontjes boter gelijkmatig over de schaal.
De schaal 45 minuten in het midden van de oven zetten op 180o
Eet
smakelijk!
Anne
Geen opmerkingen:
Een reactie posten