zaterdag 5 maart 2016

Vegetarische ovenschotel

Een  ovenschotel met spruiten, voor 2 personen. Bereidingstijd is inclusief oventijd ongeveer 1 uur en 15 minuten. 

Benodigdheden:
6 -8 aardappelen voor de puree
250 gram champignons
500 gram spruiten
2 eetlepels amandelschaafsel
nootmuskaat
kaas (geschikt voor een ovenschotel)
roomboter
olijfolie
iets melk

Voorbereiding:
Aardappelen schillen .
Champignons schoonmaken en halveren.
Spruiten ontdoen van de buitenste blaadjes en de onderste knoest.
Amandelen roosteren in een droge koekenpan (niet donker laten worden).
Oven voor verwarmen op 180o (heteluchtoven).

Bereiding:
Kook de aardappelen.
Kook de spruiten ongeveer 10 minuten.
Bak de champignons.
Maak de puree met de melk, nootmuskaat en een scheutje olijfolie.
Beboter een ovenschaal en leg de  spruiten op de bodem.
Verdeel hierover de geroosterde amandelen.
Schep de champignons er bij.
Daarna verdeel je de puree over het geheel.
Strooi de kaas erover en verdeel de klontjes boter gelijkmatig over de schaal.

De schaal 45 minuten in het midden van de oven zetten op 180o

Eet smakelijk!

                            Anne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...