zaterdag 26 maart 2016

Spruiten met paprika uit de oven

Een ovenschotel voor 2 à 3 personen, de bereidingstijd (inclusief oventijd)  is ongeveer 1 uur.

Benodigdheden:
6 -8 kruimige aardappelen
1/2 gele paprika
1/2 rode paprika
500 gram spruiten
2 eetlepels amandelschaafsel
2 eetlepels rozijnen
kaas, geraspt of in blokjes gesneden
nootmuskaat
olijfolie

Voorbereiding:
Aardappelen schillen.
Spruiten ontdoen van de buitenste blaadjes en de onderste knoest.
Paprika wassen, ontdoen van de zaadlijsten en in stukjes snijden.
Amandelen roosteren in een droge koekenpan (niet donker laten worden).
Rozijnen wassen en eventueel even wellen in heet water.
Oven voorverwarmen op 180o (heteluchtoven).

Bereiding:
Kook de aardappelen gaar.
Kook de spruiten ongeveer 10 minuten.
Bak de paprikastukjes.
Vet een ovenschaal in en schep de  spruiten op de bodem.
Strooi nootmuskaat over de spruiten.
Verdeel de rozijnen over de spruiten.
Verdeel hierover de helft van de geroosterde amandelen.
Schep de paprika er bij.
Aardappelen met een vork in grote stukken maken en verdelen over de groente.
Nog iets nootmuskaat over de aardappelen strooien.
De rest van de amandelen erover verdelen.
Strooi de kaas als laatste over de aardappelen en zet de schaal  45  minuten in het midden van de oven (hetelucht) op 180o .

Doe er nog een lekkere zelfgemaakte appelcompote bij.

Eet smakelijk!

                            Anne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten