Benodigdheden:
6 -8 kruimige
aardappelen
1/2 gele
paprika
1/2 rode
paprika
500 gram
spruiten
2 eetlepels
amandelschaafsel
2 eetlepels
rozijnen
kaas, geraspt
of in blokjes gesneden
nootmuskaat
olijfolie
Voorbereiding:
Spruiten
ontdoen van de buitenste blaadjes en de onderste knoest.
Paprika
wassen, ontdoen van de zaadlijsten en in stukjes snijden.
Amandelen
roosteren in een droge koekenpan (niet donker laten worden).
Rozijnen
wassen en eventueel even wellen in heet water.
Oven
voorverwarmen op 180o (heteluchtoven).
Kook de
aardappelen gaar.
Kook de
spruiten ongeveer 10 minuten.
Bak de
paprikastukjes.
Vet een
ovenschaal in en schep de spruiten op de
bodem.
Strooi
nootmuskaat over de spruiten.
Verdeel de
rozijnen over de spruiten.
Verdeel
hierover de helft van de geroosterde amandelen.
Schep de
paprika er bij.
Aardappelen
met een vork in grote stukken maken en verdelen over de groente.
Nog iets
nootmuskaat over de aardappelen strooien.
De rest van
de amandelen erover verdelen.
Strooi de
kaas als laatste over de aardappelen en zet de schaal 45 minuten in het midden van de oven (hetelucht) op 180o .
Doe er nog
een lekkere zelfgemaakte appelcompote bij.
Eet
smakelijk!
Anne
Geen opmerkingen:
Een reactie posten