Benodigdheden:
1 blik
cannellinibonen (310 gram)
1 blik tonijn
op water (160 gram)
10 kleine
cherrytomaatjes
2 sjalotten
2 lente-ui
verse
peterselie
1 theelepel
basilicum (vers kan ook)
1 theelepel
oregano (vers kan ook)
1/2 theelepel chilipoeder of gedroogde rode peper
1/2 theelepel chilipoeder of gedroogde rode peper
iets
olijfolie
1 eetlepel
wijnazijn
Voorbereiding:
Tonijn laten
uitlekken in een zeef.
Cherrytomaatjes
wassen en halveren.
Sjalotten
pellen en in stukjes snijden (niet te klein).
Lente-ui
wassen en in schuine stukken snijden.
Peterselie
wassen en fijn knippen of snijden.
Bereiding:
Olie in de
pan en de sjalotten ongeveer 5 minuten langzaam fruiten.
Bonen erdoor
scheppen.
De tonijn met een vork een beetje uit elkaar trekken en voorzichtig door de bonen
scheppen. (de stukken tonijn moeten niet te klein worden).
Als laatste
de cherrytomaatjes en de peterselie er over verdelen.
Eet
smakelijk!
Anne
Ziet er heerlijk uit, maar .... de meeste vegetariërs (zoals ik) eten ook geen vis en zouden dit recept dus niet als vegetarisch aanmerken. Vegetarische restaurants serveren ook geen vis en in de vegetarische gerechten die ik op menukaarten tegenkom zijn eveneens visloos.....
BeantwoordenVerwijderenHallo Anna,
VerwijderenDank je wel voor de aanvulling.
Groetjes. Anne