dinsdag 8 september 2015

Broccoli

Broccoli is het zusje van de bloemkool. In tegenstelling tot de bloemkool kun je de stelen van de broccoli gewoon eten, zowel de roosjes als de stelen zitten vol gezonde voedingsstoffen. Om deze voedingsstoffen niet te verliezen is het van belang om de groente zo kort mogelijk te koken of te wokken, ongeveer 5 - 7 minuten.

Wereldwijd hebben universiteiten zich bezig gehouden met onderzoek naar broccoli om te kijken of deze groente gezond is en welke voedingsstoffen erin aanwezig zijn. Men is tot de conclusie gekomen dat broccoli de gezondste groente is onder de groenten en het is dan ook aan te bevelen om zeker 1 keer per week broccoli op tafel te zetten.

Broccoli versterkt het immuunsysteem, biedt bescherming tegen kanker, vooral prostaatkanker, het gaat de ziekte van Alzheimer tegen en de groente  biedt bescherming tegen Uv-licht.

Voedingsstoffen per 100 gram broccoli zijn:
70 mg vitamine C
0.06 mg vitamine B1
0.13 mg vitamine B2
0.12 mg caroteen
65 mg calcium
2 gr eiwit
3 gr koolhydraten
0.8 mg ijzer

Broccoli kan op verschillende manieren op tafel worden gezet, bv in een ovenschotel, in een hartige taart, gewokt of gekookt vooral in combinatie met andere groenten is het ook nog eens erg lekker. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...