donderdag 12 maart 2015

Zuurkool met rösti

Zuurkool met rösti, voor 2 à 3 personen.

Benodigdheden:
500 gram zuurkool
350 gram rösti
1 rode ui
5 bolletjes gember
iets olijfolie
150 gram gerookte spekjes

Voorbereiding:
Zuurkool afspoelen en klein snijden.
Ui in stukjes snijden.
Gemberbolletjes in stukjes snijden.


Bereiding:
Kook de zuurkool volgens de gebruiksaanwijzing.
Bak de spekjes knapperig.
Rösti bruin bakken volgens de gebruiksaanwijzing.
Ondertussen de ui glazig bakken in iets olijfolie.
Voeg de stukjes gember toe.

Is de zuurkool gaar, afgieten en goed laten uitlekken.
Schep de spekjes en de zuurkool door het ui/gembermengsel.
Alles nog even goed warmen.

Schep de zuurkool op de borden en verdeel hierover de rösti.

Eet smakelijk!

                       Anne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...