zondag 22 maart 2015

Kapucijnerschotel uit de oven

Een ovenschotel voor 4 personen met kapucijners, appelcompote, spekjes, en aardappelpuree.

Dit gerecht kun je ook een dag van te voren maken en in de koelkast bewaren.
De volgende dag wel even de schaal een 1/2 uurtje op het aanrecht laten acclimatiseren.
Op het laatst, voor je de schaal in de oven zet, de paneermeel en de boterklontjes over de puree verdelen.

Benodigdheden:
1 groot blik kapucijners
2 potjes appelcompote à 360 gram (zelf maken is ook lekker)
250 gram gerookte spekjes
ongeveer 600 gram aardappelen
beetje melk
scheutje olijfolie
paneermeel
klontjes roomboter

Bereiding;
Aardappelen koken.
Spekjes langzaam knapperig bakken en laten uitlekken.
Kapucijners afspoelen.

Oven voorverwarmen op 200 graden (heteluchtoven).
Zijn de aardappelen gaar, stamp ze dan tot puree met een beetje melk en een scheutje olijfolie.

Een ovenschaal invetten.
Uitgelekte kapucijners in de schaal doen en de spekjes erover verdelen.
Daarna de appelcompote erop scheppen en als laatste de puree.

De puree glad maken, en er paneermeel over strooien.
Dan de klontjes boter er over verdelen.

Ongeveer 45 minuten in de oven zetten op 200 graden.

Eet smakelijk!

               Anne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten