Een
ovenschotel voor 4 personen met kapucijners, appelcompote, spekjes, en
aardappelpuree.
Dit
gerecht kun je ook een dag van te voren maken en in de koelkast bewaren.
De
volgende dag wel even de schaal een 1/2 uurtje op het aanrecht laten
acclimatiseren.
Op het
laatst, voor je de schaal in de oven zet, de paneermeel en de boterklontjes
over de puree verdelen.
Benodigdheden:
1 groot
blik kapucijners
2 potjes
appelcompote à 360 gram (zelf maken is ook lekker)
250 gram
gerookte spekjes
ongeveer
600 gram aardappelen
beetje
melk
scheutje
olijfolie
paneermeel
klontjes
roomboter
Bereiding;
Aardappelen
koken.
Spekjes
langzaam knapperig bakken en laten uitlekken.
Kapucijners
afspoelen.
Oven
voorverwarmen op 200 graden (heteluchtoven).
Zijn de
aardappelen gaar, stamp ze dan tot puree met een beetje melk en een scheutje
olijfolie.
Een
ovenschaal invetten.
Daarna
de appelcompote erop scheppen en als laatste de puree.
De puree
glad maken, en er paneermeel over strooien.
Dan de
klontjes boter er over verdelen.
Ongeveer
45 minuten in de oven zetten op 200 graden.
Eet
smakelijk!
Anne
Geen opmerkingen:
Een reactie posten