zondag 27 december 2015

Foto top-12

Witte reiger

Buizerd

Aalscholver

Fuut met jongen

Meeuw

Uil

Spreeuw

Eend

Familie Zwaan

Reiger

Ekster

Meeuwen

6 opmerkingen:

  1. Ha Anne, allemaal zeer geslaagd! Moeilijk kiezen, maar de witte reiger, de meeuw in cirkel en de spreeuw spreken mij het meest aan.
    Groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Wim, Ik vond het zelf ook moeilijk om te kiezen. De reiger zat voor mijn woonkamerraam zijn veren te schikken, de meeuw in de cirkel heb ik gemaakt in Kampen en de spreeuw stond met mij op het perron te wachten op de trein. Foto's van vogels zijn voor mij cadeautjes, meestal vliegen de beestjes weg op het moment dat ik de foto wil maken. Maar met een beetje geduld lukt het me toch om regelmatig een mooi plaatje te maken.
      (Nog bedankt dat je mij vorige week attendeerde op de vreemde kracht die een tekst veranderde in wartaal, ik was even van mijn stuk gebracht :-) )
      Groetjes.
      Anne

      Verwijderen
  2. Prachtige foto's, maar idd de witte reiger en de meeuw in de cirkel, maar ook de uil vind ik schitterend.
    Op naar een 2016 met nog veel meer mooie foto's!

    Groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Bettina,
      Dieren fotograferen is altijd spannend maar wel erg mooi om mee bezig te zijn. Ik hoop ook het komende jaar weer mooie foto's te kunnen maken.
      Groetjes.
      Anne

      Verwijderen
  3. Hoewel ze allemaal schitterend zijn, is de zilverreiger (de witte reiger helemaal bovenaan) mijn favoriet. Opvallend dat je die hier tot voor kort zelden zag en dat er vorig jaar ineens hele groepen opdoken. Ik heb er onderweg op de fiets kiekjes van geschoten met mijn mobieltje, maar daarop zijn het niet meer dan witte vlekken. Echt prachtig hoe je de vogel hier hebt weten te 'vangen'. Nu zie ik eindelijk hoe ze er van dichtbij uit zien.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Anna,
      De foto van de zilverreiger is ook mijn favoriet. Deze reigersoort is inderdaad lang niet te zien geweest.
      In 2014 zijn er in de Lepelaarplassen (Almere) 3 -4 reigerparen neergestreken en hebben daar genesteld. Het is mooi om in een observatiehut de dieren te bekijken. Maar deze schoonheid kon ik heel eenvoudig fotograferen vanaf mijn balkon.
      Groetjes.
      Anne

      Verwijderen