maandag 21 december 2015

Koek met walnoten en honing

10 - 12 puntjes koek

Benodigdheden:
250 gram zelfrijzend bakmeel
225 gram roomboter
100 gram witte basterdsuiker
100 gram gele basterdsuiker
75 gram walnoten
1 eetlepel honing
mespuntje zout
1 ei

Voorbereiding:
Oven voorverwarmen op 225O  C (heteluchtoven).
Springvorm of boterkoekvorm (22 of 24 cm) invetten.
De helft van walnoten in stukjes breken.
Ei loskloppen met een vork.
Doe de bakmeel, suiker, honing, zout en de boter bij elkaar in een kom.
Met twee messen de koude boter in stukjes snijden.
De walnotenstukjes toevoegen.
Met deeghaken, of met koude handen, alles goed door elkaar kneden.

Bereiding:
Deeg verdelen over de bakvorm.
Met een koude, natte lepel de bovenkant glad maken.
De achtergehouden walnoten verdelen over het deeg.
Bovenkant met het losgeklopte ei bestrijken.

De vorm 15 minuten in de oven zetten (225o C).
Oven uitzetten en nog 5 minuten in de oven laten staan.
Goed laten afkoelen!

Succes en geniet ervan!

                                                       Anne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...