10 - 12 puntjes koek
250 gram
zelfrijzend bakmeel
225 gram
roomboter
100 gram
witte basterdsuiker
100 gram gele
basterdsuiker
75 gram
walnoten
1 eetlepel
honing
mespuntje
zout
1 ei
Voorbereiding:
Oven
voorverwarmen op 225O C
(heteluchtoven).
Springvorm of
boterkoekvorm (22 of 24 cm) invetten.
De helft van
walnoten in stukjes breken.
Ei loskloppen
met een vork.
Doe de
bakmeel, suiker, honing, zout en de boter bij elkaar in een kom.
Met twee
messen de koude boter in stukjes snijden.
De
walnotenstukjes toevoegen.
Met
deeghaken, of met koude handen, alles goed door elkaar kneden.
Bereiding:
Deeg verdelen
over de bakvorm.
Met een
koude, natte lepel de bovenkant glad maken.
De
achtergehouden walnoten verdelen over het deeg.
Bovenkant met het losgeklopte ei bestrijken.
De vorm 15
minuten in de oven zetten (225o C).
Oven
uitzetten en nog 5 minuten in de oven laten staan.
Goed laten
afkoelen!
Succes en
geniet ervan!
Anne
Geen opmerkingen:
Een reactie posten