Benodigdheden:
1
stronk paksoi
200 gram kipblokjes
1 sjalot
1 sjalot
rijst
voor 2 personen
2
theelepels koenjit
1 à
2 tenen knoflook
2
eetlepels ketjap
peper
naar eigen smaak
een
flinke theelepel 5-kruidenpoeder
olijfolie
Voorbereiding:
Maak een
marinade voor de kip van:
De
geperste tenen knoflook, ketjap, peper en de 5-kruidenpoeder
Voeg
de kipfilet toe en schep alles goed door elkaar.
Dit
mengsel ongeveer 1 uur in de koelkast zetten.
Kook
de rijst met de koenjit volgens de gebruiksaanwijzing.
Bak
de kip in de olijfolie bruin en laat de sjalot nog even meebakken.
Heb
je nog iets over van de marinade doe dat dan bij de kip.
Haal
de kip uit de pan (warm houden in bv aluminiumfolie).
Ondertussen heb je de paksoi gewassen en in smalle repen gesneden.
Bak de
groente een paar minuten in de pan waar de kip in is gebakken.
De kip daarna door de groente scheppen en alles nog even doorwarmen.
Rijst
afgieten en klaar is je maaltijd.
Eet
smakelijk!
Anne
Geen opmerkingen:
Een reactie posten