donderdag 10 december 2015

Paksoi met kip en gele rijst

 Paksoi, gemarineerde kip en rijst met koenjit voor 2 personen en binnen een half uur op tafel.

Benodigdheden:
1 stronk paksoi
200 gram kipblokjes
1 sjalot
rijst voor 2 personen
2 theelepels koenjit
1 à 2 tenen knoflook
2 eetlepels ketjap
peper naar eigen smaak
een flinke theelepel 5-kruidenpoeder
olijfolie

Voorbereiding:
Maak een marinade voor de kip van:
De geperste tenen knoflook, ketjap, peper en de 5-kruidenpoeder
Voeg de kipfilet toe en schep alles goed door elkaar.
Dit mengsel ongeveer 1 uur in de koelkast zetten.
Sjalot klein snijden.
Bereiding:
Kook de rijst met de koenjit volgens de gebruiksaanwijzing.
Bak de kip in de olijfolie bruin en laat de sjalot nog even meebakken.
Heb je nog iets over van de marinade doe dat dan bij de kip.
Haal de kip uit de pan (warm houden in bv aluminiumfolie).

Ondertussen heb je de paksoi gewassen en in smalle repen gesneden.
Bak de groente een paar minuten in de pan waar de kip in is gebakken.
De kip daarna door de groente scheppen en alles nog even doorwarmen.
Rijst afgieten en klaar is je maaltijd.

Eet smakelijk!

                                   Anne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten