maandag 5 oktober 2015

Vegetarische aardappel/preisoep

Vegetarische soep voor 4 personen.

Benodigdheden:
2 à 3 preien
1/2 ui
475 gram aardappelen
bieslook
4 dl groentebouillon
1/2 theelepel gemalen koriander
1/2 theelepel nootmuskaat
laurierblaadje
1 eierdooier
1 dl slankroom
stukjes chilipeper (gedroogd uit een potje)
mespuntje zout
scheutje olijfolie

Voorbereiding:
Preien (alleen de witte stukken gebruiken) in dunne ringen snijden.
Uit in stukjes snijden.
Aardappelen schillen en in blokjes snijden.
Bouillon maken van een blokje.
Eierdooier en de slankroom door elkaar roeren.
Bieslook knippen.

Bereiding:
Verwarm de olijfolie in de pan en bak hierin de prei en de ui ongeveer 5 minuten.
Voeg de bouillon, aardappelen, laurierblaadje, zout, koriander en nootmuskaat toe.
Doe de deksel op de pan en laat het 30 minuten pruttelen.
Laurierblaadje verwijderen en de soep pureren met de staafmixer.
Alles terugdoen in de pan en het eierdooier/roommengsel erdoor roeren.
De chilipeper er over strooien en als laatste de bieslook er bij doen.

Eet smakelijk!

                              Anne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten