Benodigdheden:
2 à 3 preien
1/2 ui
475 gram
aardappelen
bieslook
4 dl
groentebouillon
1/2 theelepel
gemalen koriander
1/2 theelepel
nootmuskaat
laurierblaadje
1 eierdooier
1 dl
slankroom
stukjes
chilipeper (gedroogd uit een potje)
mespuntje
zout
scheutje
olijfolie
Voorbereiding:
Preien
(alleen de witte stukken gebruiken) in dunne ringen snijden.
Uit in
stukjes snijden.
Aardappelen
schillen en in blokjes snijden.
Bouillon
maken van een blokje.
Eierdooier en
de slankroom door elkaar roeren.
Bieslook
knippen.
Bereiding:
Verwarm de
olijfolie in de pan en bak hierin de prei en de ui ongeveer 5 minuten.
Voeg de
bouillon, aardappelen, laurierblaadje, zout, koriander en nootmuskaat toe.
Doe de deksel
op de pan en laat het 30 minuten pruttelen.
Laurierblaadje
verwijderen en de soep pureren met de staafmixer.
Alles
terugdoen in de pan en het eierdooier/roommengsel erdoor roeren.
De chilipeper
er over strooien en als laatste de bieslook er bij doen.
Eet
smakelijk!
Anne
Geen opmerkingen:
Een reactie posten