zaterdag 17 oktober 2015

SausAnne

Deze sausAnne is voor 2 personen en lekker bij gehaktballetjes,  hamburgers of zoals ik het heb gedaan bij rundersaucijzen. 

Benodigdheden:
2 saucijzen
1/2 gele en een 1/2 rode paprika 
2 sjalotten 
1 teen knoflook
iets olijfolie
1 eetlepel mosterd
bladpeterselie 
1 theelepel paprikapoeder
2 mespunten peper
1 eetlepel bloem
2 dl groentebouillon van een half blokje


Voorbereiding: 
Paprika wassen en in stukjes snijden.
Sjalotten ontdoen van de harde schil en in stukjes snijden.
Knoflook uit de knijper.
Peterselie knippen.
Bouillon maken. 
                                   
Bereiding: 
Bak het vlees rondom bruin.
Voeg de paprika en de ui toe en nog ongeveer 10 minuten doorbakken.
In de laatste minuut het teentje knoflook erboven uitpersen en nog even meebakken.
Vlees uit de pan nemen en warm houden (in aluminiumfolie).
De bloem mengen met een beetje bouillon, daarna de rest van de bouillon er bij gieten.
Mosterd, peper en de paprikapoeder door de bouillon roeren en in de pan door de groenten scheppen.
Goed roeren om geen klontjes te krijgen.

Het vlees op een schaal leggen, de sausAnne erover scheppen en als laatste de peterselie erover verdelen.

Eet smakelijk!     Anne

                                                                               

Geen opmerkingen:

Een reactie posten