In een
handomdraai lekkere 16 havermoutkoekjes.
100 gram
zelfrijzend bakmeel
100 gram
havermout
100gram
donkerbruine suiker
150 gram
roomboter
1 eetlepel
cacao
1 zakje
vanillesuiker
iets
amandelschaafsel
Bereiding:
Oven
10 minuten voorverwarmen op 1750 C (heteluchtoven).
Leg bakpapier op de bakplaat of vet de bakplaat in met boter.
Smelt
langzaam de boter, niet laten bruinen.
Roer de
suiker en de havermout erdoor.
Als laatste
de (gezeefde) bloem, cacao en de vanillesuiker erdoor scheppen.
Blijven
roeren tot het een mooie massa is.
Voorzichtig
met een mes alvast inkepingen voor de koekjes maken (ze brokkelen gemakkelijk).
De amandelschaafsel er over verdelen.
De amandelschaafsel er over verdelen.
20 minuten in
oven zetten.
Nog ongeveer
5 minuten in de oven laten staan.
Goed laten afkoelen en in porties snijden.
Erg lekker en
snel klaar.
Geniet ervan!
Anne
Geen opmerkingen:
Een reactie posten