zondag 30 augustus 2015

Vierkantjes

In een handomdraai lekkere 16 havermoutkoekjes.

Benodigdheden:
100 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram havermout
100gram donkerbruine suiker
150 gram roomboter
1 eetlepel cacao
1 zakje vanillesuiker
iets amandelschaafsel

Bereiding:
Oven 10 minuten voorverwarmen op 1750 C (heteluchtoven).
Leg bakpapier op de bakplaat of vet de bakplaat in met boter.

Smelt langzaam de boter, niet laten bruinen.
Roer de suiker en de havermout erdoor.
Als laatste de (gezeefde) bloem, cacao en de vanillesuiker erdoor scheppen.
Blijven roeren tot het een mooie massa is.

Het deeg gelijkmatig over de bakplaat uitstrijken zodat je een vierkant krijgt.
Voorzichtig met een mes alvast inkepingen voor de koekjes maken (ze brokkelen gemakkelijk).
De amandelschaafsel er over verdelen.
20 minuten in oven zetten.

Nog ongeveer 5 minuten in de oven laten staan.
Goed laten afkoelen en in porties snijden.

Erg lekker en snel klaar.

Geniet ervan!
                                  Anne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...