maandag 2 juni 2014

Het Wilgenbos

Het Wilgenbos bij Almere is een 40 jaar oud natuurbos van 100 ha groot. In 1968 is dit gedeelte van de Flevopolder drooggelegd.
Omdat de grond nogal slikkerig was konden wilgenzaadjes zich hier goed in nestelen en zo is het Wilgenbos ontstaan.Door de stormen die we regelmatig hebben breken er veel takken van de bomen en soms vallen de bomen om met wortel en al. Deze afgebroken takken en omgevallen bomen blijven gewoon liggen en vormen zo een een fijne plek voor kleine beestjes en verschillende mossen.Rust,rust en nog eens rust.
De zon schijnt, de koekoek roept en hier krijg ik even het gevoel dat er niets anders op wereld is dan deze plek.Wilgen worden maar 40 tot 50 jaar oud.

De plantensoorten die je hier tegenkomt zijn vooral Wilgenroosjes, brandnetels en koninginnekruid. Deze planten zijn zeer geliefd bij vlinders, vooral de atalanta en de dagpauwoog kun je tegenkomen. Het ijsvogeltje heeft hier ook zijn
broedgebied gevonden en met een beetje geluk zie je een bever.

2 opmerkingen:

 1. Beste Anne,

  Zou je contact met mij op willen nemen ivm een van je foto's van het Wilgenbos?
  Vriendelijke groet,
  Heidi Markus

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Heidi,
   Het is denk ik gemakkelijker als je je vraag stelt via mijn e-mail.Het adres kun je vinden boven mijn blog onder informatie.
   Groetjes.
   Anne

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...