zondag 4 oktober 2020

Het voedselbos

Het is wel bijzonder dat er in de stad waar ik woon in de bossen en in de woonwijken noten- appels- peren- en kersenbomen staan waar iedereen van mag plukken en rapen. Het is de bedoeling dat de mensen naar behoefte hiervan gebruik maken. Maar van sommige mensen is de behoefte wel erg groot, ze plukken bijna alles kaal en dan blijft er niet veel over voor de medestadsgenoten. Emmers en zakken vol fruit wordt er geplukt en niet altijd even netjes, de takken worden zelfs van de bomen gerukt met alle gevolgen van dien. Ik heb een keer gezien dat er iemand op een keukentrap de notenboom kaal plukte en de meegebrachte emmers en plastic zakken vulde. Het is diep treurig dat er zo weinig respect is voor de natuur en dat veel mensen geen rekening houden met anderen.

Aan de Sieradenweg in Almere is een Voedselbos een aangenaam stuk “tuin” om te lopen te kijken en te genieten, en heb je iets nodig uit het voedselbos dan is het geen probleem dat je iets meeneemt voor eigen gebruik. Regelmatig zijn ook hier mensen die zich niet kunnen gedragen en dat is erg jammer en voor mij ook onbegrijpelijk.

Het is er in deze herfstmaanden erg mooi, je ruikt de kruiden nog en het is er zo heerlijk rustig. Ik weet zeker dat het in de zomer een paradijs is met alle geuren en kleuren. Het zou fijn zijn als vandalen en plunderaars hun verstand krijgen en zich bewust worden van hun wangedrag.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten