woensdag 13 juni 2018

Een gedenkteken voor Sammie


Sammie de supermarktkat had zijn plek gevonden bij de AH in de Kruidenwijk in Almere. Sammie was niet dakloos, hij vond het heel gewoon en ook vanzelfsprekend om bij de winkel  voor de deur te liggen zonnen, slapen of een beetje te mijmeren. Zijn liefhebbend vrouwtje moest naar de supermarkt komen om haar kat te zien, te spreken of te aaien. Sammie had geen gebrek aan aandacht, de klanten en het personeel van de winkel letten goed op het welzijn van de kat. Er werd veel tegen hem gepraat, hij kreeg veel aaitjes en er waren klanten die speciaal voor Sammie snoepjes meenamen. Sammie vond het allemaal prima en toonde zijn dankbaarheid met spinnen en lodderig uit zijn oogjes kijken. Dit alles maakte hem de koning van de supermarkt. Hij had zijn vaste plekjes afhankelijk van de weersomstandigheden. Was het een frisse dag dan zat Sammie rustig binnen bij de ingang, was het koud dan kon hij de warmte wel vinden bij de deuropening onder de blower. Meestal lag hij languit gestrekt voor de ingang, soms dachten klanten dat er een dode kat lag. Het leek ook vaak zo, maar Sammie lag heerlijk te genieten in zijn eigen koninkrijkje en was niet te porren tot bewegen. Moest jij er langs met je winkelkar dan had je pech en had je niets anders te doen dan de andere ingang te nemen. 

Maar nu is Sammie onlangs overleden en veel klanten en zeker het personeel van de supermarkt zullen hem missen. Over het algemeen vinden supermarkten het niet zo prettig als er een kat voor de deur ligt. Maar Sammie was de lieveling van velen en zijn vaste plek is  meer dan elf  jaar rond en voor de ingang van de winkel geweest.

Dorien, één van de kassières, lette speciaal op hem en Sammie was dan ook een  beetje haar kat. Dorien heeft er voor gezorgd dat Sammie een gedenkteken heeft gekregen. Zij kreeg geld bij elkaar door bij de inzamelautomaat voor de lege flessen de statiegeldbonnen in te zamelen en met nog enkele vrijwillige bijdrages kwam er € 437.00 binnen en konden er twee tegels bij de ingang worden geplaatst. Eén tegel met een mooi gedicht voorzien van kattenpootjes en op de andere tegel zie je een foto van Sammie. Zo is de supermarktkat toch nog aanwezig op zijn geliefd plekje pal voor de ingang en het is mooi om te zien dat klanten hun winkelwagentje er omheen duwen en met een liefdevolle blik naar Sammie op zijn eigen tegel kijken.

2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...