zaterdag 12 augustus 2017

Casa Romana

Casa Romana, een prachtige tentoonstelling in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Een paar uurtjes in het leven stappen van de rijke bewoners van een luxe stadsvilla in het Oude Rome is een bijzondere ervaring. 
Er is gekozen voor twaalf momenten uit het dagelijkse leven van een gegoede familie.

Je maakt kennis met de rituelen van de dag. 
De deur gaat open naar het hele huis. Je komt door de poort het huis binnen, langs het huisaltaar naar de fraaie vertrekken. In de slaapkamer waan je je even de vrouw des huizes en maak je kennis met de rituelen van het baden, het kleden en het uitzoeken van de sieraden. Ondertussen doen de kinderen hun spelletjes en moeten ze naar school. In de keuken beleven we het klaarmaken van de maaltijden, voor de bezoeker liggen er verschillende recepten klaar om mee naar huis te nemen.

De tentoonstelling is mooi samengesteld, met kleurige muurschilderingen, mozaïeken, meubels, kleding, sieraden, boekrollen, serviesgoed en glaswerk.
Tijdens het bezoek sta je in een andere wereld en ben je een dag op bezoek bij een rijke Romeinse familie.De tentoonstelling is nog te zien tot 17 september.
(foto’s gemaakt in het Rijksmuseum van Oudheden)

2 opmerkingen:

  1. Super mooie tentoonstelling idd, ik heb er ook van genoten. En die sieraden zijn zo mooi dat je zo vandaag nog gewoon zou kunnen dragen!

    Groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Bettina, Ik zou de sieraden graag in mijn bezit hebben. Ook het glaswerk is prachtig. Het is een bijzondere tentoonstelling, ik heb er enorm van genoten.
    groetjes. Anne

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...